Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 10. 2020. 18:30   >>  18:38 12

"ZBOG IZBORNOG REZULTATA"

Maraš zatražila da je razriješe funkcije direktorke

Izvršna direktorica kompanije "13. jul - Plantaže" Verica Maraš obratila se Odboru direktora te kompanije da je razriješi dužnosti na lični zahtjev, saopšteno je iz te kompanije. Ona je na to mjesto predložila Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova.

 

"Obraćam se Odboru direktora sa zahtjevom da me sa funkcije izvršnog direktora Kompanije 13 Jul-Plantaže a.d. Podgorica razriješite iz objektivnih razloga, koji se prvenstveno i isključivo odnose na novonastale okolnosti, odnosno na nedavne političke promjene koje su nastupile nakon parlamentarnih izbora, održanih 30.08.2020. godine, i koje izvjesno i očekivano moraju imati za posljedicu i moje razrješenje sa ove funkcije," navela je Maraš u saopštenju.

Maraš je predložila da se na to mjesto naimenuje Miroslav Vuković, direktora Sektora pravnih i opštih poslova.

"Rukovodeći se razlozima očuvanja kompanijskih interesa, obezbjeđenjem kontinuiteta i stabilnosti njenog poslovanja, predlažem da za novog izvršnog direktora, koji će osim nespornih profesionalnih i stručnih kvaliteta uživati i odgovarajući politički legitimitet - što je bio slučaj i prilikom mog postavljenja na funkciju izvršnog direktora - imenujete Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova", navela je ona u saopštenju.

Ona je podsjetila crnogorsku javnost na, kako je istakla, rezultate koje je kompanija postigla dok je ona bila na poziciji izvršnog direktora.

"Ostvaren je prihod od preko 400 mil.€, od čega preko 180 mil.€ na ino tržištima u preko 40 zemalja svijeta;
-Ostvarena je bruto dobit od 32 mil.€, odnosno godišnje u prosjeku oko 2,7 mil.€;
-Investirano je 42 mil.€ i podignuto preko 800ha novih zasada vinograda, voćnjaka i maslina;
-U budžet države i lokalnih samouprava uplaćeno je preko 110 mil.€ poreza, doprinosa i drugih dažbina (prosječno godišnje jedna trećina prihoda), bez bilo kakve podrške od strane države u vidu subvencija, grantova ili izdatih garancija). Time su isplaćene obaveze za u prosjeku preko 1.200 zaposlenih na mjesečnom nivou, sa prosječnom neto zaradom od preko 700€ i sa značajno poboljšanom kvalifikacionom strukturom zaposlenih u korist visoko stručnog kadra", navela je Maraš.

Istakla je da podaci ukazuju da su njen rad i ostvareni rezultati bili usmjereni na očuvanje i jačanje kompanijskog brenda i podizanje životnog standarda zaposlenih.

"Imajući u vidu navedeno, smatram da na ovaj način nesumnjivo štitim kompanijske interese, ispoljavam etički odnos i stvaram novi osnov za buduću kompanijsku perspektivu i nadolazeće poslovne izazove", zaključila je Maraš.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније