Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 10. 2020. 22:30 >> 22:33
5

CAREVIĆ OCIJENIO

"Odluka NKT-a više politička nego zdravstvena"

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević saopštio je večeras da je odluka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) o zatvaranju ugostiteljskih objekata sa pravom naišla na negodovanje brojnih ugostitelja i zaposlenih u ovoj djelatnosti u tom gradu. Ocjenjuje da se više radi o političkoj, nego o zdravstvenoj odluci jer se cilj, kako navodi, jer se cilj iste može postići na manje drastičan način.

"Vjerujem da svi dijelimo zabrinutost zbog pogoršanja epidemiološke situacije koju izaziva korona virus zbog čega je odgovornost na svima nama da svojim ponašanjem utičemo da se ona suzbije a posledice svedu na minimum. Takođe, neophodno je i da u ovim trenutcima oživimo našu posrnulu ekonomiju koja svoj krah doživljava upravo u ovom periodu kada je javni dug dosegao 90 odsto BDP i galopirajuće raste. Mislim da niko nije za to da se neodgovornim ponašanjem ugrožava zdravlje građana, ali moram da apelujem na sve da čuvaju i ekonomsko zdravlje svih građana, posebno nas koji živimo na primorju a koji smo neodgovornom politikom Vlade Crne Gore, koja je u sred ljetnje sezone zatvorila granice za naša primarna tržišta, dovedeni na ivicu egzistencije", piše u saopštenju Carevića.

Ističe da većina ugostitelja pošteno obavlja svoj posao, drži se i sprovodi mjere NKT-a, plaćaju porez i, kako navodi, bore se sa gubicima od marta mjeseca.

"Pomoć Vlade ovom resoru je nedovoljna, i najniža u regionu i još jedno zatvaranje bi zadalo konačan udarac brojnim ugostiteljskim radnicima i vlasnicima lokala koji će biti prinuđeni da dodatno otpuštaju radnike. Zbog toga apelujem od NKT i drugih nadležnih državnih organa da preispitaju odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata u Budvi i drugim gradovima kao jednoj od mjera za suzbijanje pandemije virusa korona jer smatram da se isti cilj može postići ozbiljnijom kontrolom i sancionisanjem onih ugostiteljskih objekata i pojedinjaca koji se ne pridržavaju propisanih mjera", navodi Carević.

"Kao odgovorni ljudi i vršioci vlasti mi možemo da podržimo samo one mjere koje će drakonski kažnjavati sve one koji se ne pridržavaju zdravstvenih preporuka, a to se odnosi ne samo na ugostitelje već i na sve one pojedince koji svojim neodgovornim ponašanjem i poslovanjem ugrožavaju zdravlje svojih komšija, prijatelja i sugrađana", dodaje on.

Carević očekuje od nadležnih organa da će revidirati odluku i omogućiti svim odgovornim ugostiteljima da rade.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније