Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis ]

17. 10. 2020. 16:15   >>  16:15 1

PODACI MINISTARSTVA

Eurodizel jeftiniji od regionalnog prosjeka

Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 skuplji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima iz novog Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,14 eura. U Albaniji se može kupiti za 1,36 eura, u Hrvatskoj za 1,21 eura, a u Srbiji za 1,15 eura.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 97 centi, odnosno 93 centa.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 90 centi, a najskuplji stanovnici Holandije 1,57 eura.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 97 centi, u Albaniji 1,36 eura, Srbiji 1,2 eura, a Hrvatskoj 1,11 eura.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 91 cent i Sjevernoj Makedoniji 82 centa, što je najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Albanije.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније