Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 10. 2020. 11:42 >> 11:43

DRI

Pozitivno mišljenje na budžet sa skretanjem pažnje

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na finansijsku reviziju Predloga zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2019. godinu, kao i uslovno na reviziju pravilnosti.

DRI je izvršila finansijsku reviziju i reviziju pravilnosti Predloga zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu.

Finansijskom revizijom Predloga zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu su, kako je saopšteno iz DRI, utvrđene su manje nepravilnosti, koje nijesu materijalno značajne u odnosu na postavljene kriterijume za finansijsku reviziju.

"Gotovinski deficit iskazan u Predlogu zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu iznosi 143.283.723,33 €, dok je revizijom utvrđeno da ostale prihode treba uvećati u neto iznosu od 528.521,11 €, za isti iznos smanjiti primitke od prodaje imovine i korigovati gotovinski deficit, tako da iznosi 142.755.202,22 €. Modifikovani gotovinski deficit se koriguje na iznos 143.961.144,78 €", navodi se u saopštenju DRI.

Na osnovu činjeničnog stanja utvrđenog u postupku revizije, nadležni Kolegijum DRI u sastavu dr Milan Dabović, predsjednik Senata i rukovodilac Kolegijuma i Zoran Jelić, senator i član Kolegijuma izrazio je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje.

Revizijom pravilnosti Predloga zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu utvrđeno je da potrošačke jedinice nijesu u svim materijalno značajnim aspektima uskladile poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima koji regulišu budžetsko poslovanje u Crnoj Gori.

"U skladu sa tim, a na osnovu Odluke Senata o izražavanju mišljenja na reviziju pravilnosti Izvještaja o reviziji Prijedloga zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019. godinu od 9. oktobra 2020. godine, koja je obavezujuća za članove Kolegijuma, nadležni Kolegijum izražava negativno mišljenje", kazali su iz DRI.

Državna revizorska institucija je izvršila kontrolu realizacije preporuka datih u Izvještaju DRI o reviziji Predloga zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2019. godine.

"Na osnovu nalaza utvrđenih revizijom Predloga zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2019. godine i informacije o realizaciji Akcionog plana za implementaciju preporuka DRI na kraju drugog kvartala 2020. godine, Državna revizorska institucija je utvrdila da je realizovano 7, djelimično realizovano 4, u toku realizacija 2, nije realizovano 7, dok se kod 1 preporuke uzdržala od mišljenja", zaključuje se u saopštenju DRI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније