Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 10. 2020. 08:00 >> 09:21

OD 2 do 5 EURA

Sa tuđih bankomata do 3% provizije

U većini banaka ne očekuju da će doći do promjena naknada za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji, koje se kreću do tri odsto vrijednosti transakcije, a minimum od dva do pet eura, piše Pobjeda.

Jedino u Prvoj banci smatraju da se u narednom periodu može očekivati postepeno smanjivanje tih naknada, imajući u vidu globalne procese digitalne transformacije bankarskog sektora.

U prvom talasu Covid-19 banke su ukinule naplatu ove naknade, ali su je vratile, piše podgorički list.

Hipotekarna banka, po pregledu naknada dostavljenom Centralnoj banci (CBCG), podizanje novca sa tuđih bankomata svojim klijentima naplaćuje tri odsto, minimum tri eura.

Iz banke su Pobjedi kazali da je podizanje gotovine na njihovim bankomatima besplatno za pojedince, korisnike debitnih kartica izdatih od Hipotekarne banke.

Iz te banke su objasnili da visinu provizije za podizanje gotovine klijenata drugih banaka sa bankomata Hipotekarne banke određuju druge banke.

Hipotekarna banka ima 39 bankomata, od čega je jedan broj uređaja postavljen u saradnji sa Universal capital bankom, sa kojom imaju dugogodišnju poslovnu saradnju u ovoj oblasti.

“Zato za korisnike debitnih platnih kartica Hipotekarne banke i Universal capital banke, podizanje gotovine je besplatno na bankomatima Hipotekarne banke, ali i Universal capital banke”, objasnili su iz te banke.

Prilikom određivanja visine naknade za podizanje gotovine sa drugih bankomata, Hipotekarna banka, kao i za druge usluge, uzima u obzir niz faktora.

“Procjenom situacije, banka donosi i privremene mjere o ukidanju ove vrste provizija za svoje klijente, a što je bio slučaj tokom prvog talasa pandemije koronavirusa, kada su klijenti Hipotekarne banke u periodu od par mjeseci bili oslobođeni plaćanja provizije za podizanje novca sa bankomata drugih banaka”, objasnili su iz banke.

U Universal capital banci podizanje novca sa tuđih bankomata, kako stoji u tarifama dostavljenim CBCG, svojim klijentima naplaćuju tri odsto, minimum tri eura.

U Prvoj banci, kako su Pobjedi kazali, podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka klijentima naplaćuju dva odsto, odnosno minimum dva eura.

Na njihovim bankomatima za njihove klijente je besplatno.

“Prva banka ni sa jednom bankom nema ugovor o besplatnom podizanju novca klijenata drugih banaka”, poručili su iz te banke.

U Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), kako se navodi u pregledu naknada koje banke redovno dostavljaju CBCG, podizanje novca na tuđim bankomatima naplaćuju 1,99 eura plus jedan odsto.

I u ovoj banci smatraju da će provizije ostati na sadašnjem nivou.

“CKB trenutno nema sklopljenih ugovora sa drugim bankama za besplatno podizanje sredstava na našim bankomatima. Određivanje provizije za podizanje gotovine karticama drugih banaka na našim bankomatima je u nadležnosti banke čiju karticu klijent koristi i CKB na to nema uticaja”, objasnili su iz CKB.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније