Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 10. 2020. 21:35   >>  21:39 3

BOŽOVIĆ STRANIM INVESTITORIMA

Nova vlada da unaprijedi poslovnu klimu i prihvati "mini Šengen"

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović primio je danas delegaciju Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori i tom prilikom istakao očekivanja da će nova crnogorska Vlada aktivno učestvovati u stvaranju povoljnije poslovne klime, unaprijeđenju regionalne privredne saradnje i podršci mini-šengenu.

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori, delegacija Savjeta stranih investitora upoznala je Božovića sa svojim aktivnostima, i predali mu "Bijelu knjigu" deseto izdanje u formi izvještaja, o investicionoj klimi 2019. godine, koja predstavlja prikaz poslovnog okruženja kroz utiske njihovih članova kao i nalaze priznatih međunarodnih izveštaja.

"Istakli su kao svoje prioritete promovisanje investicionog potencijala Crne Gore kao i promovisanje interesa međunarodne poslovne zajednice, podršku procesu reformi i njeno pridruživanje EU", navodi se u saopštenju.

Ambasador Božović im se, kako se dodaje, zahvalio na knjizi i na prezentaciji, istakavši da je Republika Srbija veoma posvećena privlačenju stranih investicija i davanju pune podrške njihovom uspješnom poslovanju, i ocijenio da Srbija kao država u tome zauzima lidersku poziciju na Zapadnom Balkanu.

"Predsjednik R. Srbije A. Vučić i njegov tim daju značajan doprinos tome, a sa idejom i projektom Mini-šengena sve dobija na većim mogućnostima i značaju. Takođe, istakao je značajnu saradnju Savjeta stranih investitora u Srbiji sa Vladom Republike Srbije. Ambasador Božović je istakao očekivanja da će nova crnogorska Vlada uzeti aktivno učešće u stvaranju povoljnije poslovne klime, unapređenje regionalne privredne saradnje kao i prihvatanje podrške mini-šengenu", navodi se u saopštenju.

Ambasador Božović je, kako navode iz Ambasade te zemlje u Podgorici, predložio da Savjet organizuje javnu debatu o poslovanju u vrijeme pandemije korona virusa, kako bi se čula sva dosadašnja iskustva i ideje koje mogu pomoći boljem i uspešnijem poslovanju i u tim uslovima.

"Sagovornici su se složili da nastave intezivnu komunikaciju i saradnju istakavši da Srpski privrednici u okviru Savjeta predstavljaju značajan i konstruktivan dio", navodi se u saopštenju.

Delegaciju Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori su činili predsjednik Upravnog odbora Kristof Šoen i članovi Odbora, Nela Vitić direktor kompanije Ocean Montenegro, Pol Kovaks glavni izvršni direktor CKB banke kao i Ivan Radulović izvršni direktor Savjeta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније