Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2013. 19:00 >> 18:56
3

Rudnik uglja

Pljevlja: U januaru iskopano 190 tona uglja

Pljevaljski rudari u januaru su, uprkos zimskim uslovima, iskopali više od 190. 000 tona uglja i plan za taj mjesec prebacili za deset procenata.

Umjesto predviđenih 173.000 tona za prošli mjesec, iz površinskih kopova Rudnika izvađeno je nešto više od 190. 000 tona uglja. Ubjedljivo najviše isporučeno je Termoelektrani „Pljevlja“, oko 187. 000 tona, čime je i u tom segmentu poslovanja plan takođe premašen deset odsto u odnosu na projektovanih 170. 000 tona.

Zadovoljavajući učinak rudari su imali i na otkrivci takozvane čvrste mase, iako nijesu do kraja realizovali januarski plan.

Naime, proizveli su 375. 000 kubnih metara jalovine, sedam procenata manje od predviđene količine. Razlog su otežani uslovi rada, prouzrokovani snijegom i povremeno niskim temperaturama.

Iz rudarske kompanije saopšteno je i da proizvodni plan za tekući mjesec iznosi 162. 000 tona uglja, uz podsjećanje da je u 2013. energetskim bilansom Crne Gore, on projektovan na 1. 914. 000 tona.

Od toga, do deponije Termoelektrane biće transportovano 1. 834. 000 tona uglja. Istovremeno, količina otkrivke čvrste mase trebalo bi da dostigne 6,2 miliona kubika.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније