Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dan ]

06. 10. 2020. 06:40   >>  06:40 3

OD SEPTEMBRA

Verici Maraš smanjena plata na tri prosječne

Plata izvršne direktorice Plantaža Verice Maraš smanjena je od septembra na tri prosječne plate u kompaniji, saopštili su za Dan iz „Plantaža”.

Plata je smanjena, kako su naveli, u skladu sa preporukama Ministarstva finansija da se zarade menadžmneta ograniče na tri prosječne u kompaniji, uključujući i minuli rad.

Nisu precizirali koliko sada iznosi plata direktorice Maraš, koja je do aprila bila 7.367 eura, što je bilo osam prosječnih plata.

Nakon početka krize izazvane pandemijom virusa korona plata joj je smanjena na četiri prosječne plate.

Prosječna plata u Plantažama u 2018. godini iznosila je 728, dok je u ovoj 740 eura.

“Smanjenje zarade izvršne direktorice, u visini od tri prosječne zarade u firmi, odnosi se na obračun njene zarade za mjesec septembar 2020. godine”, precizirali su iz Plantaža.

Od 7.367 eura plate Verice Maraš, na osam prosječnih zarada se odnosi 5.824 eura, a na minuli rad 1.543 eura. Sudeći po odgovorima iz Plantaža, njena zarada sada ne uključuje minuli rad, već samo tri prosječne plate, što iznosi 2.184 eura. Sa minulim radom dostigla bi 3,7 hiljada.

Dan je prošle sedmice poslao pitanja Plantažama i u vezi sa naknadama borda direktora koje su u vrijeme krize i 15 puta slabijeg rezultata uvećane za 100 posto. Iz borda, na čijem čelu je Božo Mihailović, nisu odgovorili na upite koliko im iznose naknade, pošto su u saopštenju, nekoliko dana nakon skupštine akcionara, kazali da navodi u medijima nisu tačni.

Dan je naveo da će naknade sada iznositi 1.480 eura i 1.110 eura. Toliko iznose dvije prosječne i jedna i po prosječna plata u Plantažama.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније