Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 09. 2020. 08:43 >> 08:43

ŽUPANOVIĆ SMATRA

Hitno potreban sanacioni plan za Kotor

Turizmolog Ivo Županović kazao je u Jutarnjem programu TVCG da je Kotor u doba pandemije pogođen s više aspekata, te da je pod hitno potrebno donijeti sanacioni plan.

Kaže da su posljedice po ukupnu turističku privredu u svijetu ogromne.

"Kotor je pogođen sa više aspekta, prihodi lokalne Turističke organizacije, Luke Kotor, lokalnog budžeta, agencija, suvenirnica... Grad koji je oslonjen na turizam pogođen je sa više aspekata, a tu ne treba zaboraviti ni dodatnu potrošnju, koja iznoi 20 miliona eura godišnje", rekao je Župnović povodom Svjetskog dana turizma.

U kratkom roku, kaže on, potrebno je napraviti sanacioni plan kako izaći iz ove situacije. Neophodno je donijeti, kaže Županović, i dugoročnu strategiju razvoja, kako bi se znali pravci razvoja turizma u Kotoru.

Podsjeća da je i ranije govorio kako je rizik oslanjati se samo na kruzing turizam.

On je kazao i da nije lako prognozirati kada ćemo se vratiti na nivo iz 2019. godine, uoči pojave pandemije.

"Realne prognoze su treći kvartal 2023. godine, kao krajnja prognoza kad je Kotor u pitanju", rekao je Županović, uz ocjenu da je potrebno napraviti restruktuiranje ukupne ponude Kotora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније