Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2013. 15:50 >> 15:46
3

BAR – BOLJARI

Kinezi dostavili novu ponudu za autoput

Kineska kompanija za telekomunikaciju i infrastrukturu, CCCC internešnel (China Communications Construction Company International) dostavila je početkom februara novu ponudu za gradnju autoputa Bar–Boljari, saopštio je ambasador Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin.

»Koliko znam, crnogorski ministri finansija i saobraćaja spremni su da idu u Kinu i sa našom firmom i bankom pregovaraju o detaljima. Očekujem da će taj proces pregovora ubrzati«, rekao je Žaolin Radiju Antena M.

On je dodao da CCCC internešnel predstavlja tehnološki vrh u svijetu i jednu od najpoznatijih kompanija kada je riječ o gradnji. CCCC, kako tvrdi, posjeduje tehnologiju, iskustvo i sredstva, tako da gradnja autoputa od Bara do Boljara, bez obzira na loš teren, ne bi trebalo da predstavlja problem.

Žaolin je kazao da je CCCC veoma zainteresovan za realizaciju projekta autoputa u Crnoj Gori.

»Znate da je u okviru paketa od 12 mjera, koji je kineski premijer prošle godine objavio u Varšavi zajedno sa kolegama iz centralno-istočne Evrope, otvorena kreditna linija od deset milijardi USD za podsticanje saradnje Kine sa tim zemljama. Nadam se da ćemo i u okviru toga nešto da se dogovorimo, u tom slučaju kamatne stope će biti manje«, najavio je Žaolin.

Za posao su, pored kineske kompanije, interesovanje pokazali i konzorcijum Behtel /Bechtel/-Enka i poljska kompanija Pol Drog.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније