Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 09. 2020. 19:46 >> 20:28

INSTITUT "SIMO MILOŠEVIĆ"

Druga faza zatvara se 12. septembra

Druga faza Instituta “Dr. Simo milosevic” biće zatvorena 12. septembra. Ostaće do kraja godine otvorena prva faza u kojoj će se nastaviti program rehabilitacije pacijenata iz Crne Gore, te odmori za penzionere i sindikalne organizacije. Ovogodišnje poslovanje i popunjenost su neuporedivo slabiji nego prethodnih godina.

Otkazani su svi dogovoreni aranžmani. Pacijenti iz Norveške, Holandije, Danske i Njemačke ne mogu da dođu ni u postsezoni, pa nema razloga da ostane otvorena druga faza institute. Radiće još do 12. septembra do kada će u ovom objektu okončati boravak i oporavak oko 400 pacijenata i penzionera.

“Najave i očekivanja su bile da će se u periodu jeseni, septembar i oktobar realizovati dio norveškog programa, našeg strateškog partnera broj jedan iz inostranstva, kao i ostalih zapadnoevropskih tržišta, ali eto, s obzirom na situaciju i same letove iz tih zemalja nije došlo nažalost do toga. Tako za ovu godinu možemo reći da nema nikakvih očekivanja od tih tržišta i programa. Nadamo se idućoj godini”, kazao je Nikola Mračević iz Instituta Simo ilošević.

Umjesto za goste, u martu je dio kapaciteta prve faze otvoren za karantin, kroz koji je prošlo oko 2.000 naših građana. I dalje je za tu namjenu u pripravnosti objekat solitera, dok je za pacijente i goste i dalje otvorena prva faza.

“Zatvaranjem druge faze nastavlja rad objekat prve faze, gdje će biti, odvijaće se kompletna rehabilitacija za korisnike Fonda zdravstva i biće smješten i svi korisnici preko sindikalnih organizacija sa kojima imamo potpisane ugovore”, dodao je Mračević.

Ugovori sa skandinavskim pacijentima su samo odloženi. Do 2022. važi aranžman sa Norvežanima koji duže od četiri decenije dolaze u Igalo od aprila do kraja oktobra.

“Sedam grupa, puta 28 dana, puta 140 pacijenata je trebalo da boravi u Institutu, što se tiče državnog norveškog programa. Nažalost se nije realizovalo, ali smo imali domaće pacijente”, kazao je Mračević.

U godini kada je prekinuta skoro dovršena privatizacija, a velike planove poništila korona u Institutu je ipak ostvareno oko 70.000 noćenja, što je u odnosu na ranije trećina.

Nevenka Macan, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније