Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 08. 2020. 07:21 >> 07:21
5

RADULOVIĆ O SEZONI

Hoteli puni, ali prihodi značajno manji

Na rezultate turističke sezone je dominantno uticala korona. Ova kriza je iznudila poteze struke kojih smo se strogo pridržavali, dijeleći zajednički cilj da se zaštiti zdravlje stanovništva, a potom i privreda. Otvaranje unutrašnjih, a potom i granica sa drugim državama, samo su bile neminovna posljedica krize koju svijet ne pamti, ocijenio je Žarko Radulović, suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU).

 

On je precizirao da je popunjenost crnogorskih hotela "u junu bila zadovoljavajuća, u julu mnogo bolja, a u avgustu, u pogledu popunjenosti, na nivou prošle rekordne godine". 

"Međutim, uprkos odličnoj popunjenosti, prihodi su značajno manji jer su cijene višestruko niže", naglasio je Radulović za Portal Analitika. 

Prema njegovim riječima, najave za postsezonu su optimistične, ali je zbog pandemije koronavirusa teško bilo šta planirati.

"I u sezoni i u postsezoni dominiraju individualni dolasci. Organizovanih grupa praktično nema i to je trend koji će se nastaviti, vjerujem sve do pronalaska vakcine", naveo je Radulović.

"Trenutno su popunjeni svi kapaciteti oba hotela koja smo ove godine otvorili, dakle i Splendid rizorta 5* i Montenegro rizorta 4*. Hotel Blue Star nismo otvarali. Čak smo juče oborili rekord u broju gostiju iz onih najboljih dana, kada je u hotelu Splendid bilo najviše 750, 780 gostiju - za vikend smo bili u prilici da ugostimo 900 gostiju. Treba imati u vidu činjenicu da smo sva tri hotela gradili sa namjerom da u istom danu mogu da prime nešto preko hiljadu ljudi. Međutim, uz povoljne cijene za odrasle, omogućili smo i besplatan boravak za djecu do 11 godina, a gosti uplaćuju boravak od pet dana i duže", rekao je on.

Vjeruje da je slična situacija i sa drugim hotelima na crnogorskom primorju, što i zvanični podaci potvrđuju ovih dana. 

"Do kada će to trajati?! Niko ne zna, ma koliko nam je svima u interesu da to znamo, jer sve diktira pandemija. Vidjeli smo neke primjere u susjedstvu, može biti sve u najboljem redu, a onda preokret i zatvaranje hotela. Ne samo da se nadam, nego smo uložili i maksimalan napor rigorozno poštujući preporuke ljekara da to toga ne dođe, kako bismo na kraju ove odmorišne sezone ostvarili mnogo bolji rezultat od onoga što je bila prognoza u martu ili aprilu ove godine", rekao je Radulović. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније