Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 08. 2020. 07:10 >> 07:10

NEPOŠTOVANJE MJERA NKT

Ugostitelji kažnjeni sa 67.260 eura

Za nepuna dva mjeseca turistički inspektori su izdali 65 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 67.250 eura zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u ugostiteljskim objektima, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove, uz napomenu da inspektori aktivno na terenu utvrđuju koliko se poštuju mjere NKT-a.

 
U više navrata direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša apelovao je na ugostitelje da poštuju propisane mjere, jer je “uvidom u situaciju na terenu uočeno nepoštovanje mjera u ugostiteljskim objektima”.

Iz Uprave za inspekcijske poslove Pobjedi je rečeno da turistički inspektori rade nadzor poštovanja mjera NKT-a, u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima koja su propisana Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

“Shodno dopunama ovog zakona od 3. jula, Turistička inspekcija izvršila je ukupno 1.378 inspekcijskih nadzora, u kojima je utvrđeno 59 nepravilnosti, po osnovu nepoštovanja mjera”, naveli su oni.

Kazali su da je po osnovu tih nepravilnosti 13 puta turistička inspekcija djelovala preventivno i prekršiocima je naloženo da se nepravilnosti otklone.

“Dok je u drugim slučajevima izdato 65 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 67.250 eura i podnijeto osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, istakli su u odgovorima. 

Navode da će i u narednom periodu, pored drugih aspekata kontrole turističke i ugostiteljske djelatnosti koje inače inspektori obavljaju, kontrolisati i primjenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti u onom dijelu koji se odnosi na nadležnosti ove inspekcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније