Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2013. 13:26 >> 13:22

ZADOVOLJNI NASTUPOM

Možemo biti konkurentni na ruskom tržištu

Crnogorski proizvođači, koji su učestvovali na nedavno završenom međunarodnom sajmu Prodexpo 2013 u Moskvi, zadovoljni su nastupom i uspostavljenim kontaktima i smatraju da mogu biti konkurentni na ruskom tržištu.

Na toj značajnoj međunarodnoj manifestaciji pod pokroviteljstvom crnogorskog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Agencije za promociju investicija (MIPA), prvi put su se predstavili Plantaže, Goranović, Meso-promet Franca i Crnagoracoop.

Crnogorski proizvođači izložili su svoje proizvode zajedno sa dvije hiljade proizvođača iz 63 zemlje svijeta.

»Pored uspostavljanja direktnih kontakata sa zainteresovanim firmama, imali su priliku da se upoznaju i sa prehrambenim asortimanom drugih kompanija, učestvuju u brojnim panel diskusijama koje su za cilj imale definisanje novih mjera i trendova kada je riječ o budućnosti prehrambene industrije«, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kompanija Plantaže, koja je izlagala na sajmu u okviru crnogorskog i štanda distrubutera firme Lokus, definisala je dinamiku i obim isporuka za ovu godinu.

U kompaniji Goranović zadovoljni su uspostavljenim kontaktima sa zainteresovanim distributerima.

Na crnogorskom štandu na sajmu u Moskvi dobru posjećenost imala je i kompanija Meso-promet Franca koja je organizovala brojne degustacije, a najviše interesovanja pokazano je za asortiman suhomesnatih proizvoda i fermentisanih kobasica.

I kompanija Crnagoracoop ima razlog za zadovoljstvo, jer je, kako je saopšteno, zainteresovanost za njihove proizvode bila velika.

Direktor Direkcije za prezentaciju proizvoda hrane na sajmu, Sergej Jurjević Voronjin, ocijenio je da je pojavljivanje crnogoskih proizvođača ogroman uspjeh, tim prije što su rokovi za realizaciju bili izuzetno kratki.

Ambasador Crne Gore u Rusiji, Zoran Jocović, kazao je da je veoma važno što su se crnogorski proizvođači hrane, pića i konditorskih proizvoda našli na tako značajnom međunarodnom sajmu, kao što je Prodexpo 2013 u Moskvi. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније