Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

19. 08. 2020. 11:54 >> 11:54

POMOĆ OPŠTINE

Preduzetnicama iz Bara 23.000 eura podrške

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, potpisao je ugovore sa osam preduzetnica koje su na javnom konkursu za žensko preduzetništvo ostvarile finansijsku podršku.

Raičević je u utorak kazao da Opština Bar drugu godinu zaredom pruža podršku ženskom preduzetništvu i da su sredstva koje je lokalna uprava namijenila u iznosu od 35 hiljada eura najveća za žensko preduzetništvo u svim opštinama u Crnoj Gori.

"Opština Bar jasno potvrđuje da želimo da podržimo sve one koji imaju biznis ideju. Ovog puta podržali smo osam biznis planova sa ukupnim iznosom od 23.000 eura”, rekao je Raičević.

On je, kako je saopšteno iz Opštine Bar, naveo da je njihov cilj jasan, odnosno da zajedničkim snagama, kroz finansijska sredstva koja su opredijeljena iz Budžeta Opštine Bar, na sveobuhvatan način podrže barsku privredu i ublaže segmente već sada najavljene ekonomske krize kao posljedice pandemije Covid-19.

Odobreni biznis planovi su iz oblasti proizvodnje, socijalnog preduzetništva, turističkih usluga, zdravstva, ekonomije i zanatstva, dok se četiri biznis plana odnose na start up. Realizacijom tih biznis ideja predviđeno je otvaranje 13 novih radnih mjesta.

“Nastavićemo jednako posvećeno da podržavamo preduzetništvo u našem gradu. Glavna intencija biće da iznos sredstava koji ćemo tokom narednih godina opredijeliti budžetima bude još veći, čime ćemo generisati kreiranje novih radnih mjesta”, precizirao je Raičević.

Preduzetnice koje su potpisale ugovore saopštile su da je podrška lokalne uprave izuzetno značajna kao podsticaj za razvoj njihovih biznis ideja, i da im finansijska podrška u vidu bespovratnih sredstava značajno pomaže da pokrenu svoje biznise i realizuju ideje koje su prijavile na javnom konkursu.

Od 35.000 eura, koliko je Opština Bar planirala za podršku ženskom preduzetništvu u ovoj godini, na prvom javnom konkursu raspodjeljeno je 23.000. Preostali iznos sredstava biće raspodijeljen na drugom javnom konkursu koji će biti raspisan do kraja ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније