Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.

18. 08. 2020. 18:55 >> 20:07
135

POSJETA ĐUKANOVIĆA

Vlada će podstaći razvoj Gusinja

Prostorno planiranje, stvaranje uslova za zasnivanje kvalitetnog biznisa i otvaranja radnih mjesta i unaprjeđenje saobraćajne i komunalne infrastrukture, prioriteti su budućeg razvoja Gusinja i sigurno mogu biti značajno podržani od strane Vlade, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon obilaska Gusinja i razgovora sa rukovodstvom te Opštine.

 

Đukanović boravi u posjeti Opštini Gusinje, gdje se sastao sa presjednicom Anelom Čekić, menadžmentom te opštine i direktorima javnih preduzeća i ustanova.

On je ohrabrio lokalni menadžment da uz pomoć države i dijaspore, ali prije svega uz sopstvene kapacitete rade na snaženju lokalne ekonomije koja će doprinositi kvalitetu privrede i života građana Gusinja.

Đukanović je naglasio da su najvažniji razvojni koraci te opštine izrada kvalitetne prostorne dokumentacije, stvaranje mogućnosti za jačanje malog i srednjeg biznisa što će generisati nova radna mjesta i izgradnja putne i komunalne infrastrukture.

Prema njegovim riječima, to je nešto što sigurno može biti značajno podržano od Vlade i inostranih fondova koji su danas dostupni Crnoj Gori.

Đukanović je kazao da vjeruje da će se ti razvojni iskoraci u daljem unaprjeđenju života u toj sredini ubrzo i događati.

„Vidim da se na čelu ove opštine nalazi jedna odgovorna uprava, koja je veoma posvećena pružanju kvalitetnih usluga građanima Gusinja. Takođe, da se nalazi jedna kvalitetna uprava koja razmišlja o onom što su prioriteti budućeg razvoja“, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, iznešeno je nekoliko veoma zanimljivih ideja gdje bi se kroz saradnju između državne uprave i lokalne samouprave mogao ubrzano unapređivati kvalitet života stanovništva.

Đukanović je rekao da je Gusinje prelijepo mjesto koje raspolaže izuzetnim prirodnim resursima i da je ubijeđen da će uz pametno vođenje stanovnici te opštine ubrzo dobiti zasluženi kvalitet života.

„Gusinje je jedna od sredina u kojoj funkcioniše dobar sklad među ljudima koji tu žive“, dodao je Đukanović.

To je, kako je kazao, sredina koja ima vrlo vrijednu dijasporu, koja je jako privržena rodnom kraju.

„Vjerujem da ćemo u tom trouglu ovdašnjeg stanovništva, vrijedne gusinjske dijaspore i Crne Gore ubrzano rješavati pitanja koja će doprinositi da ljudi ovdje ostaju, da mogu da zasnuju kvalitetnu egzistenciju, dobiju radna mjesta, njeguju potomstvo i samim tim doprinose da napreduje sjever Crne Gore u cjelini“, zaključio je Đukanović.

 

 

Пратите нас на

Коментари135

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније