Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 08. 2020. 16:26   >>  18:24 1

UKRAJINSKA KOMPANIJA

Bar dobija hotel sa pet zvjezdica i 1.000 radnih mjesta

Opština Bar dobiće u narednom periodu luksuzni hotel sa pet zvjezdica, a vrijednost investicije tokom tri godine iznosiće 150 miliona eura. Projekat ukupne površine 120 hiljada metara kvadratnih realizuje ukrajinsko-crnogorska kompanija Liko Soho Group, a po završetku biće kreirano između 1.000 i 1.200 radnih mjesta.

Projekat obuhvata izgradnju hotela sa pet zvjezdica i apartmanskog dijela sa kompletnom pratećom infrastrukturom, koji će se nalaziti na prvim spratovima kompleksa. Prema projektu, koji je odobrio gradski arhitekta, hotel će imati oko 300 smještajnih jedinica, 5 restorana, caffe bar, spa centar, igraonicu, kazino i retail zonu. 

Osnivač i predsjednik ukrajinske kompanije Liko Holding i investitor projekta, Igor Lisov najavljuje početak gradnje za posljednji kvartal ove godine.

„Očekujemo da ćemo do novembra početi da izvodimo radove na građevinskoj lokaciji. U ovoj fazi ispunili smo uslove kao što su potpisivanje Protokola o stupanju na snagu kupoprodajnog ugovora sa Ministarstvom finansija Crne Gore, a jedan od uslova je bila i isplata cijene zemljišta oko 4 miliona eura. Svi uslovi za početak investicije su stečeni, što nam omogućava dalji rad“, saopštio je Lisov u intervjuu za crnogorske medije.

Lisov je već 30 godina na čelu kompanije koja je u Ukrajini realizovala niz projekata, kao što su izgradnja škola, vrtića, medicinskih i sportskih ustanova.

 „Do sada smo izgradili više od jednog miliona kvadratnih metara stambenog prostora i obezbijedili punu infrastrukturu. Pažljivo smo birali mjesto na kojem ćemo primijeniti naše bogato građevinsko iskustvo. Takvo mjesto smo našli u Baru, jer vjerujemo da je Crna Gora država sa održivom ekonomskom klimom. Raduje nas što smo na sastanku sa čelnicima države i predsjednikom Opštine naišli na punu podršku,“ kazao je Lisov.

Prema riječima Lisova, ovaj projekat je interesantan i sa tačke gledišta arhitekture, i sa tačke gledišta privlačenja investicija u ovaj region. Pored ovog projekta, Lisov je sa predstavnicima Opštine Bar razgovarao i o privatno-javnom partnerstvu, pa je tako u planu i investicija u sportsku infrastrukturu, za početak kroz izgradnju bazena.

„Veoma je važno da mlađi naraštaji dobiju mogućnost za razvoj kroz sportske aktivnosti. To govori o zdravlju nacije, o budućnosti države i veoma mi je drago da smo našli uzajamno razumijevanje sa predsjednikom Opštine Bar. Osim ovog kompleksa, izgradićemo i akva park, gdje će se nalaziti sportske baze za razne oblike vodenih sportova“, naveo je Lisov uz poruku da će realizacija ovog projekta učiniti Bar ekonomski privlačnijim gradom.

U vrijeme globalne borbe protiv pandemije koronavirusa, Lisov je u prvom kvartalu godine uputio donaciju Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti vrijednu 50 hiljada eura.

LIKO Holding uspješno realizuje brojne infrastrukturne projekte u Ukrajini još od 1991. godine. Kompanija je prepoznata kao lider među građevinskim i razvojnim kompanijama a dobitnik je i najprestižnije građevinske nagrade Ukrajine „IBuild“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније