Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

TVCG [ Objavila: R.B. ]

13. 08. 2020. 15:39   >>  16:12 1

ĐUKANOVIĆ OCIJENIO

Danilovgrad privukao investitore

Danilovgrad je u prethodnom periodu iskoristio na pravi način pogodnosti koje je obezbijedila Vlada i  privukao veliki broj investitora, što je omogućilo otvaranje radnih mjesta, kazao je predsjednik Milo Đukanović.

Tokom posjete toj opštini Đukanović je prisustvovao i otvaranju novog tržnog centra kompanije Voli, investicije vrijedne 5 i po miliona eura, što će prema njegovim riječima, biti dodatni impuls razvoju poljoprivrede.

Pored te investicije Đukanović ističe da se u opštini realizuju i brojni drugi projekti, poput radova na rekonstrukciji hotela Zeta čime će taj grad dobiti novi moderni turistički objekat.

"Danilovgrad je danas, takođe, u središtu jedne veoma intenzivne faze infrastrukturnog razvoja. Upravo su u toku realizacije krupnih radova i krupnih projekata u oblasti putne infrastrukture, mislim prije svega na bulevar koji se gradi između Podgorice i Danilovgrada, ali i rekonstrukciju regionalnog puta od KP Doma do Vranjskih Njiva", kazao je Đukanović.

 

Takođe, osvrnuo se na ono što je urađeno u prethodnom periodu na planu društvene infrastrukture.

"Danilovgrad je u međuvremenu rekonstruisao svoj Zavičajni muzej, obnavljao Umjetničku galeriju i jako puno radio na unaprijeđenju infrastrukture za sport. Prije svega, radi se o rekonstrukciji glavnog terena FK „Iskra“ i gradnji pomoćnog terena što je rezultiralo i sportskim uspjesima FK „Iskra“. Dakle, FK „Iskra“ je uspjela danas da, kao jedan prestižan fudbalski klub u Crnoj Gori, bude dio kvalifikacija za Ligu Evrope i koristim priliku da im i čestitam na uspjesima i da im poželim sreću da uspješno prebrode prvu stepenicu i da idu dalje ka internacionalnim uspjesima danilovgradskog fudbala."

Ono što je posebno vrijedno pomena, kako je kazao Đukanović, su privredne inicijative ili privredne investicije.

"Danas sam imao zadovoljstvo da pristustvujem otvarannju tržnog centra Voli u Danilovgradu, dakle investicija koja je vrijedna oko 5,5 miliona eura, i finansijski vrijedna, i vrijedna po broju radnih mjesta koja otvara ali dopunski vrijedna zato što će značiti novi impuls poljoprivrednoj proizvodnji.  Zaista sam bio vrlo srećan kada sam vidio započete radove na obnovi hotela Zeta. Hotel Zeta nam je svima u jako lijepom sjećanju i znamo da to nije bio samo turistički objekat, nego jedno prestižno mjesto društvenog života Danilovgrada i danilovgrađana. Dakle, zaista sam radostan da je napokon hotel Zeta dobio pravog investitora za kojeg sam potpuno ubijeđen da će u predviđenim rokovima i na bazi projekta koji je danas prezentiran uskoro dovesti do jednog novog modernog turističkog kapaciteta i da će to biti još jedno povraće mjesto kvalitetnog i zanimljivog društvenog života u ovom gradu", poručio je Đukanović. 

Predsjednik kompanije Voli, Dragan Bokan, kazao je da je u danilovgradskom objektu zaposleno 80 radnika.

Hipermarket se prostire na površini od 3.600 metara kvadratnih. Ukupna investicija je pet i po miliona eura.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније