Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.

11. 08. 2020. 17:26   >>  17:32

SIMOVIĆ U PETNJICI

Razvoj najbolji odgovor na krizu

Vlada u kontinuitetu ulaže napore u pravcu unapređenja kvaliteta života i uslova rada u Petnjici. Realizovani su brojni projekti u oblastima putne i energetske infrastrukture i vodosnabdijevanja, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na sastanku sa predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem i saradnicima.

 

"Evidentan je zamah u oblasti poljoprivrede, posebno među mladima. Sve ovo ohrabruje i ukazuje da Petnjica odgovorno i posvećeno ide naprijed. Pred nama je još dosta posla koji ćemo uraditi zajedno“ kazao je Simović.

U nastavku posjete Simović je obišao vodovod „Murovsko vrelo“ u koji su Vlada i lokalna samouprava do sada investirali više od milion eura. Urađeno je više 16 km primarne i započeta izgradnja sekundarne mreže. Ovim vodovodom riješiće se vodosnabdijevanje za preko 700 domaćinstava.

U MZ Godočelje Simović se sastao sa poljoprivrednicima Petnjice sa kojima je ragovarao o tekućim izazovima sa kojima se proizvođači suočavaju: infrastrukturi, plasmanu proizvoda i programima podrške.

Prošle godine u Petnjici urađeno je 10km asfaltnih seoskih puteva, a ove godine u toku je izgradnja 18km.

Samo kroz projekte Ministarstva poljoprivrede u posljednje dvije godine u Petnjici je izgrađeno oko 6km asfaltnih puteva.

„Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati“ kazao je Simović.

Nakon sastanka sa poljoprivrednicima, potpredsjednik Simović je posjetio poljoprivredno gazdinstvo Šabotića u MZ Tucanje i gazdinstvo Ivezića u MZ Azanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније