Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: I. P. ]

11. 08. 2020. 14:11   >>  14:13 13

DAVIDOVIĆ

Netačno da je Vlada upropastila sezonu

Apsolutno su neutemeljene tvrdnje koalicije Crno na bijelo da je Vlada Crne Gore političkim odlukama upropastila turističku sezonu sezonu u Crnoj Gori, ocijenio je državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

Podsjećamo, iz koalicije Crno na bijelo saopšteno je juče da je Vlada Crne Gore svojim političkim odlukama potpuno upropastila turističku sezonu i stvorila gubitak, koji će, kako su kazali, biti na nivou jedne milijarde eura.

"Apsolutno su neutemeljene tvrdnje koje smo imali prilike da vidimo u crnogorskim medijima, da je Vlada Crne Gore svojim poliltičkim odlukama ugrozila turističku sezonu", rekao je Davidović.

On je u izjavi za Info Biro rekao da je istina sasvim suprotna.

"Vlada je prvi set mjera donijela samo dva dana nakon što je došlo do prvog slučaja Kovida 19, da su u međuvremenu bila tri seta mjera u vrijednosti 1,5 milijardi eura", rekao je Davidović.

Kazao je da je Crna Gora 1. jula donijela odluku o otvaranju granica prema 130 zemalja, koje se, nažalost, nijesu otvorili prema Crnoj Gori.

"U međuvremenu, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori sredinom jula stigla je preopruka Evropske komisije o zatvaranju granica prema našoj zemlji", kazao je Davidović, navodeći da je Crna Gora među svjetskim destinacijama koje su djelimično podigle restrikcije.

Ovo, kaže, nije trenutak za jeftine političke poene, posebno ne onih koji nijesu uložili nijedna trenutak u razgovoru s privredom.

Komentarišući poređenje Crne Gore sa Hrvatskom, Davidović je rekao da je u pitanju zemlja koja je članica Evropske unije, u koju dolaze upravo turisti iz EU.

Važnije je u ovom trenutku, kaže Davidović, raditi stvari koje doprinijeti stabilizaciji epidemiološke situacije u zemlji i da pošaljemo poruku da se svi pridržavaju mjera Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније