Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: J.B.Č. [ TVCG ]

08. 08. 2020. 18:10   >>  21:17 1

ZAVRŠNA FAZA

Otkupom zadovoljni i malinari i otkupljivači

Otkup malina na sjeveru u završnoj je fazi. Otkupna cijena od 1,80 do 1,85 eura izuzetno je povoljna za malinare, a otkupljivači ističu izuzetan kvalitet ovogodišnje maline.


Braća Vuksan i Zlatko Šoškić iz Uvotine nadomak Andrijevice ove sezone su izuzetno zadovoljni kvalitetom maline, i posebno otkupnom cijenom.

“I više nego zadovoljni i rodom i cijenom, s obzirom da nikad nije bila cijena maline kao ove godine. Znači ove godine je euro i 80 otkupna cijena, to je za nas solidno”, kazao je malinar iz Andrijevice zlatko šoškić.

Iako berba još nije završena, Šoškići vjeruju da će ova sezona biti najuspješnija od kada se bave malinarstvom.

“Mi imamo oko dva hektara malina i do sad smo ubrali nekih 10 tona. Nadamo se nekih još dvije tone da ćemo ubrati, pošto ima još, evo možete da snimite tu da ima još maline, zadovoljni smo”, dodao je Šoškić.

I Rožajac Bajram Redžepović, koji uzgaja malinu na površini od jednog hektara, ističe da mu je ova godina najuspješnija.

“Po prvi put ove godine smo zadovoljni sa cijenom, maline, kao i sa kvalitetom koji je bio vrhunski. Mi imamo malinu na jednom hektaru, ove godine je bio prinos negdje oko 10 tona maline, što smo i zadovoljni sa time”, kazao je malinar iz Rožaja Bajram Redžepagić.

Rožajska kompanija Interfood 35 vrši otkup sa područja više opština Plava, Andrijevice, Berana, Petnjice, Mojkovca, Rožaja i dijelom Bijelog Polja. Ove godine su, kaže direktor kompanije Božo Bulatović, svi zadovoljni.

“Nema nijednog berača bar da je do sada došao da se poželi da je nezadovoljan, a pravo da vam kažem, sa ovogodišnjom malinom i ja sam zadovoljan”, kazao je otkupljivač malina Božo Bulatović.

Do sada Interfood otkupio 115 tona maline. Do kraja sezone očekuje još 30-ak tona. A mogao bi otkupiti i skladištiti mnogo više, ističe je direktor kompanije Božo Bulatović, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa resornim ministarstvom.

“Jer kroz Ipard 2 i 3 stvorili su uslove da ja mogu neometano da uskladištim 200, 300 pa ako treba i više tona maline, pečurke, borovnice…”, dodao je Bulatović.

Ova sezona, zajednički je zaključak naših sagovornika, jedna je od najuspješnijih i prijatno ih je iznenadila, posebno što dolazi u vrijeme pandemije Korona virusa.

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније