Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi.

31. 07. 2020. 15:20   >>  15:24

USVOJEN IZVJEŠTAJ O POSLOVANJU

Izabran novi Odbor direktora EPCG

Nakon redovne Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić , kojom je predsjedavao izvršni direktor te kompanije, Igor Noveljić, donijete su odluke o usvajanju finansijskih i konsolidovanih iskaza za 2019. godinu, odluka o usvajanju Izvještaja o poslovanju kompanije, odluka o raspodjeli dobiti kao i odluka o izboru revizora, te razrješenju i imenovanju novih članova Odbora direktora Elektroprivrede.

Shodno Zakonu o privrednim društvima, Skupština je, po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom Društva, izvršila razrješenje i izbor novih članova Odbora direktora kompanije. Za članove Odbora direktora izabrani su Đoko Krivokapić, dr Ranko Milović, Nikola Vujović, Samir Hodžić, prof. dr Vladan Radulović, Srdjan Spaić i Miloš Konatar.

Na Skupštini je konstatovano da je, pored loše hidrološke situacije, prošla godina bila jedna od uspješnijih poslovnih godina te da su sve kompanije u sastavu EPCG imale dobro poslovanje, a EPCG grupa je imala dobit oko 39 miiona eura.

''Ostvareni neto rezultat EPCG u 2019. godini iznosi 28.348.159 eura. Ukupna ostvarena proizvodnja električne energije u 2019. godini iznosila je 3.011,2, GWh, što je za 473 GWh ili 13,6% manje od ostvarenja iz prethodne godine. Konstatovano je da su ostvarena osnovna načela Poslovne politike uz maksimano angažovanje menadžerskih struktura i zaposlenih'', navode iz EPCG.

Kako kažu iz EPCG, hidrološka situacija u protekloj godini je bila značajno nepovoljnija u odnosu na 2018. godinu što je uticalo na manju proizvodnju HE „Perućica”, koja je iznosila 951,97 GWh, za 90,28 GWh manje u odnosu na prethodnu godinu i HE „Piva” čija je proizvodnja iznosila 665,1 GWh, za 328,80 GWh manje od ostvarenja iz prethodne godine.

''Ostvarena je potrošnja koja je iznosila 100% od plana, odnosno 102% od ostvarenja u toku 2018. godine. U toku 2019. godine smanjena su potraživanja kod distributivnih kupaca i ostvaren stepen naplate od 100,16% u odnosu na ukupno fakturisanu realizaciju u 2019. godini'', kažu u saopštenju.

Navode da je su u 2019. godini ukupna kapitalna ulaganja u EPCG iznosila 9.349.721 €.

''Većina ulaganja se odnosila na modernizaciju i nove projekte. Akcionari su prihvatili odluku o usmjeravanju dobiti na neraspoređenu dobit Društva, tako da je ukupna nerasporedjena dobit kompanije 41.184.784 eura'',zaključuju u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније