Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis ]

31. 07. 2020. 14:11 >> 14:21
4

ZEKOVIĆ OCIJENIO

Otklonjena nepravda prema crnogorskim penzionerima

Usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) otklonjena je velika nepravda prema sadašnjim i budućim penzionerima, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Bojan Zeković.



“SDP osjeća veliku političku i moralnu satisfakciju što je naša jednogodišnja uporna borba rezultirala boljim položajem za crnogorske penzionere”, naveo je Zeković u saopštenju.

Zeković, koji je i kandidat za poslanika, kazao je da je to prije svega pobjeda pravde i građanske inicijative koju je pokrenuo SDP i u koju je bio uključen veliki broj građana i sindikata.

“SDP se zahvaljuje hiljadama građana širom Crne Gore koji su svojim potpisom podržali našu inicijativu za izmjene Zakona o PIO. Bez pritiska građana, čije zahtjeve je SDP samo politički artikulisao i uporno zastupao, ne bismo došli do ovog zajedničkog rezultata”, smatra Zeković.

On je naveo i da je veoma važno istaći i zalaganje sindikata i odati im priznanje za posvećenost tom pitanju.

“Naši penzioneri, oni koji su gradili ovu zemlju i razvijali Crnu Goru, konačno mogu osjetiti bar zrno pravde. Njihov položaj će se poboljšati, ali će i dalje ostati daleko od zasluženog. Pokušaji da se penzioneri predstave kao teret koji moramo trpjeti zbog naše humanosti, duboko je nepravedan prema ljudima koji su gradili našu zemlju”, poručio je Zeković.

SDP će u godinama koje slijede, kako je zaključio, nastaviti da se bori za dalje unaprjeđenje nihovog materijalnog položaja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније