Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: J.B.Č. [ Mina ]

31. 07. 2020. 09:05 >> 09:14
1

DONIJELI ODLUKU

Morsko dobro umanjuje zakup za 50%

Morsko dobro je donijelo odluku prema kojoj se korisnicima/zakupcima koji obavljaju djelatnost sezonski ili tokom čitave godine, u ugostiteljskim objektima - restoranima, na kupalištima, privremenim lokacijama i pristaništima godišnja ugovorena naknada za korišćenje morskog dobra umanjuje 50 odsto.

Iz Morskog dobra je saopšteno da je odluka donijeta u cilju umanjenja negativnih ekonomskih efekata izazvanih pandemijom koronavirusa.

“Takođe, zbog novonastalih okolnosti izazvanih pandemijom u cilju stvaranja uslova za bezbjedno korišćenje kupalištima, korisnicima uređenih i izgrađenih kupališta koji su do 28. jula podnijeli inicijative za izmjenu ugovornih odredbi i zahtjeve za mirovanje ugovora u ovoj sezoni može se odobriti zaključenje aneksa ugovora za ovu, uz djelimično ispunjenje ugovornih obaveza”, navodi se u saopštenju.

Iz Morskog dobra su dodali da je to moguće pod uslovom da se na kupalištu ne pružaju turističke usluge, odnosno ne izdaju ležaljke i suncobrani i ne stavljaju u funkciju prateći privremeni ugostiteljski objekti i sadržaji, kao i da korisnik plati 30 odsto od ugovorene godišnje/sezonske naknade.

Uslov je i da korisnik obezbijedi minimum uslova za bezbjedno korišćenje kupališta, što podrazumijeva ograđivanje kupališta sa mora, postavljanje propisanih informativnih tabla, obezbjeđenje propisanog broja spasilaca, obezbijeđene propisane sanitarne uslove, zaključen ugovor sa komunalnim preduzećem o odvozu smeća, kao i dezinfekcionu opremu i druge mjere predviđene Naredbom za preduzimanje mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније