Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Portal RTCG

26. 07. 2020. 08:36 >> 08:35
14

KOMPANIJA PLANTAŽE

Ne nađu li radnike pojačaće berbu kombajnima

Pomoćnik direktora za voćarsko-vinogradarsku proizvodnju u Plantažama Goran Brnović kazao je će, u slučaju da ne obezbijede potreban broj radnika, berbu pojačati pomoću mehanizacije kojom raspolažu.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da se ne srijeću prvi put sa nedostatkom radnika u berbi, te da su to osjetili još polovinom marta, kad se pojavio virus korona.

Takvu situaciju, pojašnjava Brnović, prebrodili su angažovanjem većeg broja mehanizacije i završili sve operacije koje su bile predviđene.

"Berba je jedan od najozbiljnijih poslova u proizvodnji. Godišnje smo angažovali 700 radnika za berbu vinskih sorti. Pored tih 700 radnika mi imamo pet naših kombajna, a očekujemo nabavku još jednog polovinom avgusta. Mi smo sa tim mehanizovanim berbama dosta toga odrađivali, odnosno brali smo oko 1/3 vinogrda. Ako ne mognemo dobiti željeni broj radnika, pojačaćemo berbu sa kombajnima, tako da ćemo nastojati da uberemo grožđe do kraja", rekao je Brnović.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније