Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 07. 2020. 13:02 >> 13:00
1

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

Zakon o PIO pobjeda za penzionere

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković smatra da je stavljanje na dnevni red Zakona o PIO koji bi trebalo da bude usvojen na sjednici Skupštine početkom naredne sedmice, pobjeda pravde, građanske inicijative koju je pokrenuo SDP I sindikata.

“SDP svim postojećim i budućim penzionerima čestita veliku pobjedu koja je ostvarena stavljanjem na dnevni red Zakona o PIO.Ovo je prije svega pobjeda pravde, pobjeda građanske inicijative koju je pokrenuo SDP u kojoj je bio uključen veliki broj građana, sindikata koji su se zalagali za zakon koji briše nepravdu prema velikom broju naših građana”, navela je ona. .

Kaže da u SDP-u osjećaju veliku, prije svega moralnu satisfakciju, što je njihova gotovo jednogodišnja uporna i principijelna borba urodila plodom i što će se poslanici konačno moći izjasniti o ovom zakonu.

“Podsjećamo da je Klub poslanika SDP 7 puta predlagao raspravu o ovom zakonu, odnosno da smo zakonski tekst i uputili u skupštinsku proceduru, ali da za sve to vrijeme od strane vlasti nije bilo sluha za odbranu interesa penzionera. Ipak na kraju, ono što je najvažnije, interesi ove brojna populacije naših građana konačno će biti zaštićeni”, navodi se u saopštenju.

Svaka uspješna politika se mjeri konkretnim rezultatima koje postigne.

“Politika kako je mi u SDP vidimo nije galama, ni samo kritika ili kritizerstvo, već strpljiv i uporan rad i najvažnije konkretan rezultat”, navodi Vuksanović Stanković-.

“Drago nam je da smo povodom ovog konkretnog pitanja, zajedno sa svim ostalima, kroz snažan javni pritisak i politički angažman ostvarili rezultat.

Rezultat od kojeg će naši penzioneri, oni koji su gradili ovu zemlju, imati koristi kroz brojne povoljnosti koje Zakon o PIO predviđa”, dodala je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније