Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis, objavila B.B. ]

14. 07. 2020. 15:01 >> 15:00

MONSTAT

U maju zabilježen rast prometa robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u maju je u odnosu na april bio veći 13,3 odsto u tekućim cijenama i 14,2 odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

Statističari su naveli da je na godišnjem nivou promet robe u trgovini na malo u maju pao 20,1 odsto u tekućim cijenama i 19,1 odsto u stalnim.

"Promet u trgovini na malo motornim gorivima u maju je u odnosu na april porastao 39 odsto u tekućim cijenama i 40,9 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou bio manji 34,3 odsto u tekućim cijenama i 15,9 odsto u stalnim“, rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo prehranom u maju je u odnosu na april porastao 4,2 odsto u tekućim cijenama i 4,6 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou smanjen 15,3 odsto u tekućim cijenama i 16,6 odsto u stalnim.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima veći je u odnosu na april 1,3 odsto, dok je u poređenju sa istim periodom prošle godine manji tri odsto.

"Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima u maju je u odnosu na april porastao 40,1 odsto, dok je na godišnjem nivou pao 24,8 odsto“, saopšteno je iz Monstata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније