Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, objavila B.B. ]

06. 07. 2020. 15:20 >> 15:25
2

PREDLOG URA-E

Putarina kroz Sozinu da bude euro

Građanski pokret URA pozvao je kompaniju Monteput da snizi cijenu putarine kroz tunel Sozina za automobile na jedan euro, a za ostale vrste vozila 50 odsto, zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa i sve većim problemima u turističkoj privredi.

U Građanskom pokretu URA smatraju da bi se na taj način značajno povećao broj domaćih turista na crnogorskom primorju, posebno tokom vikenda ili neradnih dana i omogućio veći prihod u turizmu od domaćeg tržišta.

"Domaće tržište je ono na šta crnogorska turistička privreda ovog ljeta jedino može računati i ono koje jedino može koliko-toliko nadomjestiti gubitke u turizmu. Zato bi smanjenje putarine na jedan euro za putnička vozila i 50 odsto za ostale vrste vozila bilo značajan generator veće posjećenosti domaćih turista”, navodi se u saopštenju.

Iz Građanskog pokreta URA su kazali da se cijena putarine kroz tunel Sozina nije mijenjala od otvaranja, bez obzira na obećanja nadležnih.

Oni su podsjetili da Monteput svake godine bonusom nagrađuje upravu, zbog čega smatraju da bi bilo dobro da ti bonusi ove godine izostanu, a da se cijena putarine smanji.

"Posmatrajući i sa aspekta plaćeno-dobijeno, trasa kroz tunel Sozinu je jedna od najskupljih u regionu i takva cijena se mora korigovati, posebno u kontekstu aktuelne pandemije koronavirusa", zaključuje se u saopštenju URA-e.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније