Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 07. 2020. 10:36   >>  10:34 3

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ

Purišić da podnese ostavku zbog Zakona o PIO

Predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković smatra da bi ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić trebalo da, zbog Zakona o PIO, podnese ostavku, jer već skoro dvije godine i pored dogovora sa sindikatima krije zakon i govori neistine oko termina njegovog usvajanja.

 

Vuksanović-Stanković saopštila je da je obmanjivanje građana povodom Zakona o PIO u režiji vlasti dobilo "nove elemente izbjegavanjem da se održi saslušanje resornog ministra Purišića, iako je tome nadležni skupštinski odbor već donio odluku."
 
Liderka SDP-a podsjeća da je njena partija početkom decembra prošle godine, pa nakon toga ponovo 19. februara ove godine, tražila saslušanje Purišića i odgovore zbog čega se bježi od novog Zakona o PIO koji čekaju mnogi naši građani ali da je to tada vlast odbila.
 
"Nijesu podržali naš zahtjev, ali su samo nekoliko dana nakon toga donijeli suprotnu odluku i odlučili da saslušaju ministra Purišića, ali ni do dan danas nijesu smogli hrabrosti niti imali elementanre principijelnosti da to saslušanje održe. Vlast nastavlja sa ovim svojevrsnim  igrama bez granica kada su u pitanju penzioneri i oni koji čekaju novi Zakon da bi otišli u penziju po povoljnijim uslovima", kazala je Vuksanović-Stanković.

Stoga bi, kako je kazala, Purišić trebalo da podnese ostavku, "jer već skoro dvije godine i pored dogovora sa sindikatima krije zakon i govori neistine oko termina njegovog usvajanja, dok njegovi poslanici i poslanici vlasti u Skupštini uporno odbijaju da se o tom zakonu raspravlja na predlog SDP-a".

"Jasno je da je 130.000 penzionera najviše osjetilo ekonomsko-socijalni udar u posljednje tri godine zbog čega je njihova penzija danas realno manja za četiri odsto nego što je bila 2016. godine. Taj udar je dodatno izražen i zbog korona krize, a vlast je podsjećamo odbila i zahtjeve SDP vezano za jednokratnu pomoć penzionerima sa penzijom ispod državnog prosjeka", kazala je ona.

SDP je, navodi, dobio veliku podršku hiljada građana potpisivanjem peticije za novi Zakon o PIO u akciji "Pravo na bezbrižnu starost".

"Ta nas podrška obavezuje i nećemo dozvoliti da se vlast igra sa egzistencijom velikog broja naših građana. SDP će nastaviti da demaskira ovu obmanjivačku operaciju vlasti insistiranjem da se pitanje penzionerskog standarda konačno počne rješavati i da ova tema konačno izađe iz ladica ministra Purišića i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića", zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније