Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Portal RTCG ]

04. 07. 2020. 09:39 >> 12:11
2

POSLOVANJE POŠTE CG

Održali stabilnost uprkos pandemiji koronavirusa

Izvršni direktor Pošte Crne Gore Božidar Vuksanović rekao je da su usljed pandemije izazvane korona virusom uspjeli da održe poslovnu stabilnost, uprkos padu prihoda u segmentu međunarodnih pošiljki, što je bila posljedica promjena u avio saobraćaju.

 

Uspjeli su, kazao je Vuksanović, da naprave ravnotežu kad je u pitanju unutrašnje poslovanje.

Ipak, bilo je negativnih efekata od koronavirusa: "A odnose se na međunarodne pošiljke. U ovom periodu je značajno opala ta vrsta prihoda i aktivnosti".

Vuksanović je u Jutarnjem programu TVCG posebno naglasio doprinos poštara, šalterskih radnika i dostavljača koji su, kako je rekao, neposredno radili sa građanima.

"I ni u jednom trenutku nijesu u prvi plan stavili njihovu ugroženost, već su profesionalno izašli u susret svim aktivnostima", rekao je Vuksanović.

On je istakao da su preko raznih vrsta servisa uspjeli građanima da omoguće da direktno iz kuća odrade sve ono što im je potrebno preko poštanske infrastrukture. 

Naglasio je značaj razvoja ovog segmenta poštanskog poslovanja i činjenicu da je korisnicima na raspolaganju i mreža poslovnica i čitav set servisa na web-u.

Međunarodne pošoljke, kaže Vuksanović, bile su slaba tačka.

"Postoje faktori koji zavise od nas, i koji zavise od globalnog tržišta. Na globalnom tržištu je dostava pošiljki koje su naručivane s određenih adresa. Praksa je bila 30.000 pošiljki mjesečno, ali to nije sad bilo moguće zbog avio prevoza i ostalih transportnih usluga. Već se polako situacija normalizuje, međunarodne pošiljke dolaze u Crnu Goru i sve što zavisi od nas, pošiljke će biti distribuirane korisnicima", kazao je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније