Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi.

02. 07. 2020. 14:50 >> 17:03

RYANAIR

Crna Gora od danas povezana i sa Irskom

Avioni Ryanair-a će samo u julu saobraćati ka/iz 9 destinacija, a to su Krakov, Poznan, Vroclav, Berlin, Štutgart, Barselona, Brisel, London. Crna Gora od danas je povezana i sa Irskom, pa se večeras očekuju prvi putnici iz Dablina.

Izvršni direktor Aerodromi Crne Gore Danilo Orlandić, izjavio je da nakon četvoromjesečnog prizemljenja usljed krize izazvane virusom Kovid19, Ryanair danas letom iz Poznanja obilježava početak reda letenja za ljetnju sezonu 2020.

''Avioni Ryanair-a će samo u julu saobraćati ka/iz 9 destinacija, a to su Krakov, Poznan, Vroclav, Berlin, Štutgart, Barselona, Brisel, London. Na naše veliko zadovoljstvo, od danas je Crna Gora povezana i sa Irskom, te večeras očekujemo prve putnike iz Dablina. Posebno nam je značajno što smo se uspostavljanjem ove linije još bolje povezali sa sjeverozapadnim dijelom Evrope, kao i zbog činjenice da je za domaći turizam važno da nam dolaze gosti iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta'', kazao je Orlandić.

Letom iz Poznana, Ryanair je obilježio početak ljetnjeg reda letenja za Sezonu 2020, koji sada svrstava 9 avio-linija prema destinacijama u Njemačkoj, Poljskoj, Irskoj i UK.

''Nakon što su ukinute zabrane putovanja, Evropljani sada konačno mogu da planiraju zasluženi ljetnji odmor, uživajući najniže tarife i uz nove zdravstvene mjere koje je Ryanair uveo dok ubrzano priprema operacije za ovo ljeto, a u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svoje posade i korisnika'', saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

U znak obilježavanja prvog leta nakon krize izazvane korona-virusom, Ryanair je za letove iz Poljske stavio u prodaju avio-karte po tarifi od svega 19.99 eura u jednom smjeru, za putovanja u julu i avgustu 2020. godine, a koje se moraju rezervisati najkasnije do ponoći u ponedeljak, 6. jula, isključivo putem internet stranice www.ryanair.com.

Olga Pawlonka je ispred Ryanair-a kazala da Ryanair ima zadovoljstvo da nakon 4 mjeseca prizemljenih aviona ponovo uspostavi letove sa Crnom Gorom.

''Naš let na liniji između Poznanja i Podgorice je, kao prvi, obilježio početak ljetnjeg reda letenja za Sezonu 2020 za Crnu Goru,u sklopu kojeg se sada nalazi 9 avio-linija'', kazala je ona.

Kako bi obilježili prve letove nakon krize izazvane korona-virusom, puštene su u prodaju avio-karte po tarifi od svega 19.99 € u jednom smjeru, za putovanja u julu i avgustu 2020. godine, a koje je neophodno rezervisati najkasnije do ponoći u ponedeljak, 6. jula.

''Za očekivati je da će karte po ovim nevjerovatno niskim cijenama biti brzo rasprodate, pa se putnici ohrabruju da ne propuste priliku i posjete internet stranicu www.ryanair.com", kazala je Pawlonka.

Kako je najavljeno iz ove avio kompanije, Crna Gora će u avgustu ponovo uspostaviti liniju Podgorica – Bolonja.

''Da podsjetimo, 2013. godine na podgorički aerodrom je sletio prvi avio Ryanair-a, što je ujedno bila i prva niskobužetna kompanija koja je uspostavila linije sa Crnom Gorom. Otvaranjem linije ka Briselu je te godine, opsluženo je 12 hiljada putnika, dok su prošle godine Aerodromi Crne Gore opslužili preko 190 hiljada putnika avio prevoznika Ryanair-a. Na kraju, želim istaći da kao što je prije 7 godina linija sa Briselom bila važna i sa aspekta evropskih integracija, tako nam je danas, možda više nego ikad, potrebna dobra saradnja sa našim partnerima, radi povrtka putnika nakon ogromne krize koja je zahvatila čitavu avio industiju, čime bismo oporavili turizam i ekonomiju i učvrstili naše poslovne veze. Ryanair-u takođe želimo brz oporavak od ove krize, pune avione putnika i što više letova ka našoj zemlji, u kojoj su uvijek dobrodošli,“ zaključuju u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније