Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

26. 06. 2020. 16:56 >> 16:55
2

OJAČAĆE SARADNJU

Od 3. jula čarter letovi iz Ukrajine

U Crnu Goru 3. jula slijeće prvi čarter let iz Ukrajine, a dan kasnije još tri leta, saopšteno je na sastanku predstavnika Opštine Herceg Novi i ukrajinske ambasade.

Predstavnici Ambasade Ukrajine, na čelu sa otpravnicom poslova Natalijom Fijalkom, sastali su se sa predsjednikom hercegnovske opštine Stevanom Katićem i njegovim saradnicima, kako bi razgovarali o više tema, između ostalog o turizmu.

Na sastanku je konstatovano da ukrajinski turisti vole da dolaze u Herceg Novi i da su tokom prošle godine ostvarili oko 55 hiljada noćenja.

"Zaključeno je da postoji značajan prostor za unaprijeđenje kada je u pitanju promocija Herceg Novog na tržištu te države, na čemu se može zajednički raditi", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Opštine.

Imajući u vidu da u Herceg Novom stanuje najveći broj ukrajinskih državljana koji imaju prijavljen boravak u Crnoj Gori, iz Ambasade su najavili da imaju u planu osnivanje ”ukrajinskog kutka” u tom gradu, koji bi bio mjesto za okupljanja i promociju kulture te zemlje.

Tokom sastanka je ocijenjeno da će Ambasada i Opština jačati saradnju u oblasti kulture i raditi na obnavljanju veza sa Odesom.

U fokusu razgovora bila je kulturna saradnja, učešće Ambasade u organizaciji festivala po kojima je grad prepoznat, kao i obnavljanje veza između Herceg Novog i Odese, koji su prije deset godina ozvaničili svoje prijateljstvo.

Katić je kazao da dva naroda imaju mnogo toga zajedničkog i da osnov za povezivanje treba da bude prijateljstvo dva grada kulture – jednog na Jadranu, a drugog na Crnom moru.

"Herceg Novi je poznat kao grad festivala i jedan od gradova koji su naročito posvećeni kulturi, zbog čega Ambasada Ukrajine sa pažnjom prati sve kulturne manifestacije koje se ovdje dešavaju", rekla je Fijalka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније