Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

23. 06. 2020. 17:29   >>  17:27

OD EBRD

Za podršku malim i srednjim preduzećima pet miliona

Mala i srednja preduzeća u Crnoj Gori iskoristiće pet miliona eura kredita koji za Hipotekarnu banku obezbjeđuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za dalje kreditiranje preduzeća ekonomski pogođenih pandemijom koronavirusa.

“To je prvi projekat koji će se potpisati u okviru EBRD koronavirus Paketa solidarnosti, koji je osmišljen i kreiran da odgovori na hitne kratkoročne finansijske potrebe postojećih klijenata Banke, nakon oštrog usporavanja ekonomskih aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

EBRD želi da kroz finansijsku i savjetodavnu podršku pomogne preduzećima koja su se nakon uvođenja javno-zdravstvenih mjera za sprječavanje širenja virusa suočila sa smanjenjem prometa i profitabilnosti, što je vodilo u odlaganje otplata i hitnu potrebu za likvidnošću.

“Očekuje se da će EBRD uložiti do 1,7 milijarde eura u šest zapadno-balkanskih zemalja samo tokom ove godine”, dodaje su saopštenju.

Hipotekarna banka je, kako se navodi, dugogodišnji klijent EBRD-a i ta uspješna saradnja traje od 2012 godine.

“Hipotekarna banka je zauzela proaktivan pristup prema izazovima koje je pandemija donijela i u odgovorima na njih, obezbjeđujući fondove za pomoć svojim klijentima i podršku ekonomskom oporavku Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

EBRD je vodeći investitor i u Crnoj Gori je finansirala 71 projekat u vrijednosti od 622 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније