Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

14. 06. 2020. 17:50   >>  17:54

SNP SAOPŠTIO

Prva dva paketa mjera bila nedovoljna

Najavljujući treći paket mjera pomoći privredi, ministarka ekonomije Dragica Sekulić propustila je da kaže da se na njega čeka već mjesecima, te da su prva dva paketa bila nedovoljna da u potrebnoj mjeri pomognu ugroženim sektorima i preduzetnicima, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Sekulićka je ranije ocijenila da kriza nastala usljed epidemije nije ugrozila stabilnost crnogorskog ekonomskog sistema.

"Svjetska pandemija smrtonosnog korona virusa i nezabilježena kriza koju je ona izazvala bili su potrebni crnogorskim zvaničnicima da shvate da turizam nije dovoljan za opstanak države, već da je potrebno pokrenuti i neke druge grane privrede. Tako je ministarka ekonomije najavila da će se ubuduće ulagati i u poljoproprivredu i industriju, kako bi se obezbijedila održivost crnogorske ekonomije", navode iz SNP-a. 

Kakvo je stanje u državi, navode iz SNP-a, poznato je svakom građaninu, "osim pripadnicima vlasti koji odavno ne dijele našu surovu stvarnost".

"Preko 40.000 nezaposlenih na biroima rada, desetine hiljade ljudi koji rade za platu od 250 eura, ogroman broj penzionera čije penzije ne prelaze 200 eura, minimalna zarada koja je do skoro bila najniža u regionu, prosječna zarada koja je godinama unazad na istom nivou, propala preduzeća i fabrike, javni dug koji je prešao granicu od 80 odsto BDP-a čime smo zašli u opasnu zonu zaduženja, izvoz koji se ne može porediti sa uvozom, auto-put čija izgradnja uveliko kasni i ne vidi se njen završetak, su karakteristike naše sadašnjice. I nije to posledica pandemije korona virusa, već tridesetogišnje vladavine DPS-a koja je opustošila Crnu Goru teže od bilo kakve pošasti", saopštio je SNP.

Dvolična najava vlastodržaca da će se raditi na pokretanju proizvodnje i smanjenju zavisnosti od turizma, ističu iz SNP-a, "predstavlja klasičnu zamjenu tezu i pokušaj ubjeđivanja građana da su svi naši problemi posledica globalnog problema koji je uzdrmao svijet, a ne akumuliran zbir grešaka, propusta, nerada i nepočinstava vlasti".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније