Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business, Objavila: R.B. ]

07. 06. 2020. 09:14 >> 09:12
1

OPŠTINA DANILOVGRAD

Poljoprivrednici oslobođeni poreza na nepokretnosti

Opština Danilovgrad ima u planu da pristupi izradi rebalansa budžeta, s obzirom na ekonomsku krizu nastalu kao posljedica pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori, saopštila je predsjednica te Opštine, Zorica Kovačević. Ona je kazala da budžet Danilovgrada iznosi 6,3 miliona eura, piše Dan.

“Odlukom o mjerama za ublažavanje negativnih finansijskih posljedica nastalih usljed pandemije Covida-19, potvrđenoj od strane Skupštine opštine Danilovgrad na sjednici 19. maja, ta Opština je usvojila set mjera podrške privrednim subjektima koji nijesu obavljali djelatnost, kao i registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u smislu odlaganja ili oslobađanja plaćanja poreza, taksi i naknada”, objasnila je Kovačević.

Ona je kazala da je odlukom propisano odlaganje plaćanja poreske obaveze za period od 90 dana po osnovu prireza porezu na dohodak za pojedince, nastale od 1. marta.

Period plaćanja će, kako je navela, biti sinhronizovan sa dinamikom izmirenja poreza na dohodak pojedinaca, u skladu sa zakonom.

“Zatim oslobađanje od plaćanja naknade poreskim obveznicima za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa opštinskog puta za ovu godinu, za period od 90 dana, počev od važenja naredbi Ministarstva zdravlja zbog kojih isti nijesu obavljali djelatnost”, dodala je Kovačević.

Slijedi, kako je objasnila, odlaganje plaćanja poreza na nepokretnosti za ovu godinu na način da se plaćanje prve rate odlaže do 30. avgusta, a druge rate do 30. novembra.

“Takođe, oslobađanje od plaćanja poreza na nepokretnosti za ovu godinu registrovanih poljoprivrednih proizvođača na osnovu podnijetog zahtjeva i oslobađanje od plaćanja lokalne komunalne takse privrednih subjekata u djelatnostima čiji je rad zabranjen naredbom Ministarstva zdravlja za period od 90 dana, počev od važenja naredbi Ministarstva zdravlja zbog kojih isti nijesu obavljali djelatnost”, kazala je Kovačević.

Prema njenim riječima, propisano je i odlaganje plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za period od 90 dana, počev od 16. marta, kao i naknade za legalizaciju bespravnih objekata za obveznike koji imaju zaključene ugovore, sa dinamikom plaćanja u ratama.

Za navedeni period, prema njenim riječima, neće se obračunavati kamata za neizmirene dospjele obaveze kada su u pitanju odlaganje plaćanja poreza na nepokretnostima svim pojedincima za ovu godinu na način da se plaćanje prve rate odlaže do 30. avgusta, a druge rate do 30. novembra.

“Oslobodili smo od plaćanja naknade za licencu sva taksi udruženja i preduzetnike za period od marta i zaključno sa decembrom, kao i korisnike prava na socijalno stanovanje plaćanja zakupnine za period od marta zaključno sa decembrom”, dodala je Kovačević.

Ona je saopštila da je u odnosu na privredna društva čiji je osnivač Opština Danilovgrad, lokalna uprava u svakodnevnoj komunikaciji sa izvršnim direktorima i zajedničkim radom se nalaze rješenja za aktuelnu problematiku, u granicama mogućnosti Opštine Danilovgrad.

“Trenutna ekonomska kriza neće usporiti planirane započete kapitalne projekte. Takođe, Opština Danilovgrad uredno servisira svoje obaveze, kako prema zaposlenima i dobavljačima, tako i prema kreditorima”, zaključila je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније