Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 06. 2020. 08:44   >>  18:59 64

RISTIĆ ZA TVCG

Zbog zabrane slijetanja MA trpi veliku štetu

Izvršni direktor Montenegroerlajnsa (MA) Vlastimir Ristić rekao je da nacionalna aviokompanija trpi izuzetno veliku štetu zbog zabrane slijetanja na beogradski aerodrom Nikola Tesla, jer je u pitanju regionalno najbolja linija, za koju uvijek postoji veliko interesovanje putnika.

"Još uvijek željno iščekujemo informacije o tome kada će avioni MA moći ponovo da slijeću na beogradski aerodrom. Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezano", rekao je Ristić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), navodeći da je MA spreman da obnovi linije čim se riješi to pitanje.

Zabrana slijetanja je izuzetno teška odluka, jer je u pitanju ne samo naša, već regionalno najbolja linija.

"Sumarno posmatrano, to je najbolja linija. Ne možemo da zamislimo da opstanemo bez te linije. To je linija koja ima generator tražnje, tu imamo uvijek veliko interesovanje, itekako je bitna za našu turističku privrede razvoj. I mi trpimo izuzetno veliku štetu zbog toga", kazao je Ristić.

Kovid 19 ima razarajuće posljedice po avioindustriju, kaže Ristić.

"Nama, recimo, u MA, imamo obaveze koje se tiču lizing rata aviona, kredita, to su obaveze koje ne možemo da izbjegnemo. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete naše letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci", pojasnio je Ristić.

On je kazao da je MA danas otvorio poslovnice u Podgorici i Budvi, a od danas kreće i prodaja.

"Juče smo kroz sistem pustili prve letove. Mi planiramo prvi let da bude 12. juna za Ljubljanu, a 14. za Frankfrurt", saopštio je Ristić, najavljujući ponovno pokretanje linija prema Parizu, Beču...

Smatra da Crna Gora treba da ima dobru nacionalnu aviokompaniju i savjesno rukovođenje njome: "Trudićemo da to afirmišemo, da raste kompanija, da se naši građani ponose time što imaju svoju nacionalnu aviokompaniju i što su toliko uložili da je sačuvaju".

Пратите нас на

Коментари64

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније