Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 05. 2020. 14:17   >>  14:16

CEDIS

Potrošeno 4% manje struje nego prošlog aprila

"Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 188.866.423 kWh električne energije, što je za oko četiri odsto manje u odnosu na isti period prošle godine i za 18 odsto manje u odnosu na martovsku potrošnju. Najviše električne energije, oko 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2)", navodi se u saopštenju Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz tog preduzeća dodaju da je očitano ukupno 380.008 brojila, ili 93.5 odsto od ukupnog broja te da se neočitana mjerna mjesta nalaze u objektima koji nijesu stalno nastanjeni. Očitano je, kako dodaju i 99% mjernih mjesta koja su opremljena novim, elektronskim brojilima.

Ekipe Sektora za održavanje su, kako dodaju, u aprilu 1.428 putaintervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata, kako se navodi u saopštenju, iznosila je oko 210.371 hiljada eura.

"Tokom aprila dobijene su upotrebne dozvole za dvije stubne trafostanice na području Rožaja (STS 10/0,4kV „Repište“ i „Crnja“), vrijednosti oko 60 hiljada eura, a otpočeli su i radovi na rekonstrukciji trafostanice 10/0,4 „Tomaševo“ u Bijelom Polju. Prethodnog mjeseca rađeno je i na pripremama za realizaciju 39 investicionih projekata, za čiju izgradnju je planiran iznos od preko 2.3 miliona eura (iznos bez PDV-a). Među navedenim projektima, najviše novca, odnosno oko 485 hiljada eura (iznos bez PDV-a), planirano je za izgradnju 10 kV voda "Klinci-Arza"", navode iz CEDIS-a.

Na distributivnu mrežu je, kako su kazali, tokom aprila priključeno 207 novih korisnika.

"Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 794 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 325 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније