Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dan, Objavila: J.B.Č. ]

26. 05. 2020. 07:41 >> 07:38

DRUGIMA SE NE ISPLATI

Neki taksiti snizili cijene kako bi privukli putnike

Firma PG taksi snizila je cijene usluga za 20 odsto, pa za kilometar vožnje umjesto 55 centi sada treba izdvojiti 50 centi, a za minut čekanja umjesto 0,15 eura deset centi. Na ovaj korak, kako je saopštio Ranko Janketić, poslovođa PG taksija, odlučili su se kako bi privukli putnike.

“Mi već par dana vozimo po novim cijenama. Od kada smo počeli da radimo, nakon pauze zbog korone, ima interesovanja građana ali to nije zadovoljavajuće. Kako bi bili što pristupačniji i kako bi imali što više korisnika odlučili smo se da snizimo cijene usluge”, naveo je Janketić.

Za razliku od PG taksija cijene usluga neće mijenjati taksi udruženje Lider.

“Na ovaj nivo posla svi poslujemo ispod granice rentabilnosti. Bilo kakvo spuštanje cijena je igra sa firmama i sa njenim poslovanjem. Za korisnike bi bilo dobro da se cijena može korigovati, ali za vlasnike ne. Pazari su lošiji u odnosu na period prije epidemije”, saopštio je Saša Đurović, predstavnik taksi udruženja Lider.

Da situacija nije dobra smatra i Vesko Bjelić, iz taksi udruženja Desetka.

“Nismo zadovoljni koliko se prometuje. Pomoć da tražimo ne znam da li ima vajde. Šta će biti ubuduće ne znam ali situacija nije sjajna”, naveo je Bjelić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније