Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

18. 05. 2020. 06:59   >>  06:58 2

ZA VRIJEME PANDEMIJE

Vlasnike kladionica Vlada oslobađa naknade

Vlada Crne Gore prihvatila je zahtjev 36 privrednih društava koja priređuju igre na sreću i oslobodila ih je plaćanja fiksnog dijela koncesione naknade za period dok su trajale mjere zabrane rada, kako bi se zaustavilo širenje novog virusa korona, piše Dan. Radi se o koncesionim naknadama koje plaćaju vlasnici kladionica i automata za igre na sreću.

Stupanjem na snagu naredbe Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog virusa korona, a usled novonastale situacije u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, pored ostalog, od 15. marta je obustavljen rad u svim objektima u kojima se priređuju igre na sreću – kladionicama, automat klubovima i kazinima.

“Kako im je zabranjen rad, priređivači igara na sreću (za sada samo priređivači kladioničkih igara i priređivači igara na sreću na automatima) su se obratili Upravi za igre na sreću sa zahtjevima za mirovanje prava i obaveza, te oslobađanjem od fiksinih koncesionih naknada”, piše u informaciji o zahtjevima priređivača igara na sreću o potrebi oslobađanja od plaćanja fiksnog dijela koncesione naknade za priređivanje igara na sreću dok traju mjere zabrane rada, koja je usvojena na prošloj sjednici Vlade.

Dodaje se da shodno članu 54 i 61 Zakona o igrama na sreću fiksna koncesiona naknada iznosi 500 eura po kladionici i 50 eura po automatu.

Na teritoriji Crne Gore ukupno 36 privrednih društava priređuje igre na sreću u 1.013 kladionica i 123 automat kluba.

Uzimajući u obzir broj kladionica i automat klubova koji imaju aktivne koncesione ugovore prosječna fiksna koncesiona obaveza svih priređivača kladioničkih igara i igara na sreću u automat klubovima, na mjesečnom nivou iznosi oko 630.000 eura.

Ukoliko se jave, mogu i kazina da oslobode plaćanja naknada

Što se tiče fiksne koncesione naknade za kazina shodno članu 42 Zakona o igrama na sreću ona iznosi 50.000 eura i plaća se jednokratno do kraja decembra za sljedeću godinu.

Svi koncesionari (tri privredna društva) koji priređuju igru na sreću u kazinima (pet kazina) uplatili su te iznose. Ako bi se ovi koncesionari obratili sa zahtjevom za mirovanje, to bi značilo obavezu oslobađanja ovih priređivača plaćanja pripadajućeg dijela fiksne mjesečne naknade koja iznosi 4.167 eura po kazinu za cijelo vrijeme trajanja vanrednog događaja, a to znači oko 20.000 eura mjesečno na nivou svih priređivača.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније