Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2020. 19:55 >> 19:56

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Produžen rok za podnošenje prijava za subvencije

Vlada je do 31. maja odnosno 30. juna produžila rok za podnošenje zahtjeva za subvencije aprilskih, odnosno majskih zarada.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da su do tada produženi i rokovi za podnošenje prigovora.

“Kako bi svim preduzećima i preduzetnicima pružili dovoljno vremena da se prijave za korišćenje subvencija, Vlada je na sjednici u četvrtak produžila rokove za podnošenje zahtjeva i prigovora, do 31. maja za subvencije aprilskih zarada, odnosno do 30. juna za majske”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva su dodali i da će djelatnosti vezane za opštu i specijalističku medicinsku praksu, bolnice i ostalu zdravstvenu zaštitu, od danas moći da apliciraju za subvencije od 50 odsto neto minimalne zarade i 50 odsto iznosa poreza i doprinosa na minimalnu zaradu.

Zahtjev za subvencije do sada je podnijelo preko deset hiljada preduzeća i preduzetnika.

Program za podnošenje zahtjeva za subvencije otvoren je 1. maja na portalu Poreske uprave (PU), na adresi https://eprijava.tax.gov.me, za sva preduzeća i preduzetnike sa digitalnim sertifikatom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније