Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 05. 2020. 10:24   >>  10:23

GOLUBOVIĆ - URBAN

Čarter linijama do većeg broja turista iz Češke

Većoj posjeti turista iz Češće sigurno bi doprinijelo uspostavljanje čarter avio linija između naše dvije države, saglasni su predsjednik Privredne komore (PKCG) Vlastimir Golubović i ambasador Republike Češke Karel Urban.

Oni su danas razgovarali o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje dvije zemlje nakon prestanka pandemije izazvane virusom Kovid-19.

Kako ističu iz PKCG, riječ je prvoj posjeti ambasadora neke države Privrednoj komori od proglašenja pandemije.

"Golubović je istakao da je Crna Gora kvalitetno odgovorila izazovima pandemije i zaštitila zdravlje građana, da su sada u fokusu aktivnosti koje će doprinijeti ozdravljenju ekonomije", navodi se u saopštenju.

Podsjetio je na Vladine mjere podrške stanovništvu i preduzećima, i upoznao gosta da je u pripremi novi paket usmjeren na podsticanje investicionih i poslovnih aktivnosti.

"Moramo da intenziviramo poslovne aktivnosti i, u što je moguće većoj mjeri, iskoristimo predstojeću turističku sezonu. U prilog nam ide što smo imali mali stepen obolijevanja građana, te što smo na putu da postanemo corona-free destinacija. U tome treba tražiti prostor za pokretanje aktivnosti u turizmu", kazao je Golubović.

On je izrazio očekivanje da će rezutatima u ovom sektoru naročito značajno doprinijeti domaći i regionalni turisti. Pozvao je i goste iz Češke da ljeto provedu u Crnoj Gori.

"Većoj posjeti turista iz Češće sigurno bi doprinijelo uspostavljanje čarter avio linija između naše dvije države", kazao je predsjednik PKCG.

Ambasador se saglasio sa tom ocjenom i podsjetio da je češki avioprevoznik, prije pandemije, vodio pregovore sa Aerodromima Crne Gore o mogućnostima za realizaciju čarter linije, te je izrazio očekivanje da će oni ubrzo biti nastavljeni.

"Čarter linija bi doprinijela i većem broju posjeta crnogorskih turista Češkoj", kazao je Urban.

Ambasadora su, kako se navodi u saopštenju, interesovale oblasti crnogorske ekonomije koje će biti u fokusu razvojnih aktivnosti nakon prestanka epidemije izazvane korona virusom.

"Ambasada mnogo polaže u podršku češkim privrednicima i tražimo informacije o konkretnim projektima u koje mogu biti uključeni", rekao je Urban.

Podsjetio je da je češka kompanija AŽD već duži niz godina prisutna u Crnoj Gori sa mnoštvom uspješnih projekata te da je zainteresovana za dalji razvoj svojih aktivnosti na crnogorskom tržištu.

"Kao oblast moguće saradnje privrednika dvije države sagovornici su prepoznali i izgradnju cementare u Crnoj Gori. Predsjednik Komore je ukazao da Pljevlja imaju odličnu sirovinsku osnovu za proizvodnju cementa", navodi se u saopštenju.

Golubović je, kako se dodaje Urbanu predstavio razvojne projekte sa posebnim akcentom na energetiku i izgradnju saobraćajne infrastrukture, i ukazao na mogućnosti razvoja drvne industrije i logističku podršku Luke Bar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније