Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

11. 05. 2020. 21:51 >> 21:50

PROGNOZE ZA 2020.

"Krizu obilježava udar i na ponudu i na tražnju"

Prognoze za crnogorsku ekonomiju su različite i zavise od mnogo faktora, rečeno je u večerašnjoj emisji "Argumenti", na TVCG. Svjetski stručnjaci kažu da se može očekivati pad ekonomije od 5,6 odsto do 9 odsto. Projekcije Ministarstva finansija su nešto povoljnije i iznose 4,9 odsto...

"Prema informacijama koje dobijamo sa svih referentnih adresa, same jedne od drugih odstupaju... Mislim da se dominantno radi o različitim ekonomskim modelima koji upućuju na određena različita kretanja. Ono što je evidentno je da će ekonomija doživjeti recesiju u ovoj godini. Govorimo o rasponu od -5 do -9, to će zavisti od različitih faktora", kazao je Bojan Paunović iz Ministarstva finansija Crne Gore.

Dodao je da ovu krizu, na neki način, obilježava taj tzv. simultani udar i na ponudu i na tražnju na tržištu.

"Izuzetno je teško kazati kako će se odvijati situacija do kraja godina. Sa podacima sa kojima mi raspolažemo, projekcije će se kretati u tom nekom rasponu. Vidjećemo sa kakvim ćemo projekcijama zvanično izaći vrlo brzo", kazao je Paunović.

Ekonomija zone eura, kako je nedavno ocijenjeno iz Evropske komisije, suočava se sa recesijom istorijskih proporcija zbog korona virusa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније