Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 05. 2020. 13:22   >>  13:26 1

URA

Tužilaštvo i policija da reaguju u slučaju Plantaža

Građanski pokret URA pozvao je još jednom policiju i tužilaštvo da hitno reaguju u slučaju kompanije "13. jul Plantaže" AD.

Iz te partije navode da je nevjerovatno da pet godina nadležne insititucije ćute i ne preduzimaju apsolutno nikakve mjere na, kako navode milionske malverzacije u kompaniji 13. jul Plantaže a na koje je ukazala bivša finansijska direktorica tog preduzeća, Valerija Saveljić.

"To jasno upućuje na zaključak da iste te institucije štite srozavanje državnog budžeta. Na taj način direktno sudjeluju u siromašenju sopstvenog naroda i enormnom bogaćenju pojedinaca. Radi podsjećanja, URA je još ranije iznijela u javnost da je izvršna direktorica, Verica Maraš, na ime plate za dva mandata prihodovala gotovo milion eura. Samo u protekloj godini dobila je skoro 100 hiljada eura, tačnije radila je za dnevnicu od 250 eura“, navode u pokretu URA.

Ističu da od 2015. godine nema nikakve reakcije nadležnih na podnijete prijave.

"Od 2015. godine podnijete su brojne krivične prijave, a ni na jednu od njih tužilaštvo nije čak ni odgovorilo. Jasno je da postojanje dva paralelna finansijska izvještaja, predstavljena u jednom danu, a koje je gospođa Saveljić iznijela u javnost, znače krivično djelo. To samo tužilaštvo u Crnoj Gori, kojim upravljaju Ivica Stanković i Milivoje Katnić, ne vide. Zato i ne treba da se čudimo kada nas Freedom House označi kao hibridni režim", kazali su u pokretu URA.

Pozivaju nadležne da hitno reaguju povodom slučaja Plantaže.

"Dok Verica Maraš i Veselin Vukotić primaju stotine hiljada eura na godišnjem nivou, a ostali čalnovi borda direktora ćute, državna firma gomila gubitke. Pozivamo još jednom kriminalističku policiju da uđe u Plantaže, preuzme dokumentaciju i saopšte istinu o dešavanjima u tom državnom preduzeću. Sa druge strane, Specijalno tužilaštvo treba pod hitno da postupi po prijavama. Ukoliko se to ne desi onda će biti jasno da postoji sprega između uništavanja državnih kompanija, koje očigledno uživaju „institucionalnu zaštitu“ i državnih organa koji bi trebalo da štite Ustav i zakone države Crne Gore", zaključuju u pokretu URA.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније