Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ CdM; Objavila: R.B. ]

25. 04. 2020. 08:14 >> 08:13
4

KORONA USPORILA RADOVE

Kineski radnici čekaju povratak na gradilište

Pandemija korinavirusa s kojom se suočava svijet otežala je izvođenje radova na izgradnji auto – puta, koji se odvijaju smanjenim intenzitetom, kažu u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

Odgovarajući na pitanje CdM da li će kasniti planirani završetak radova, u resoru Osmana Nurkovića kažu da brojne otežavajuće okolnosti mogu uticati na krajnji rok realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u državi.

Napominju da je, s obzirom na otežano funkcionisanje, otežano snabdijevanje materijalom i opremom, nedostatak radne snage, za očekivati da je dinamika izvođenja radova u ovoj godini znatno slabija od planirane što može imati i svoj odraz u krajnjem roku realizacije.

”Sve će to biti tretirano u skladu sa relevantnim ugovornim procedurama”, kažu u ovom resoru za CdM.

Podsjetimo, krajnji rok za završetak prve dionice auto-puta Bar-Boljare je 30. septembar.

No, okolnosti su se promijenile zbog pandemije koronavirusa. Granice su zatvorene.

Zbog toga, povratak na gradilište čeka oko 480 kineskih radnika, koji uslijed ograničenja u transportu uzrokovanih situacijom sa koronavirusom nijesu u mogućnosti da dođu u Crnu Goru.

U Ministarstvu podsjećaju da se u prethodnom periodu vratilo 100 radnika iz Kine, kao i da je njihov povratak sproveden uz poštovanje svih mjera i preporuka propisanih od strane nadležnih zdravstvenih organa.

Auto-put gradi kineska kompanija CRBC.

Izgradnja autoputa Bar-Boljare je strateški projekat za Crnu Goru, čija realizacija bi trebalo da omogući ravnomjerniji razvoj sjevera i juga države, iskorišćavanje prirodnih bogatstava, razvoj turizma, bolje saobraćajno povezivanje i ukupan ekonomski razvoj.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније