Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: R.B. ]

16. 04. 2020. 13:42   >>  14:41 2

ODBOR ZA EKONOMIJU

Podržali izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložiće Skupštini da usvoji predlog izmjena Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kojim se omogućava isplata socijalnih davanja u izbornoj godini i u slučaju epidemije ili pandemije zaraznih bolesti.

Odbor je, kako je objavljeno na sajtu Skupštine, na današnjoj sjednici razmotrio i amandman na predlog tog akta koji je podnio poslanik Raško Konjević, i koji nije dobio potrebnu većinu glasova.

Podršku većine članova Odbora nijesu dobili ni predlozi dopuna zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kao ni predloženi lex specialis o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita.

Predloge tih akata podnijeli su poslanici Raško Konjević, Draginja Vuksanović, Ranko Krivokapić i Džavid Šabović.

„Do početka održavanja sjednice, Odboru nijesu dostvaljena mišljenja Vlade na navedene predloge zakona. Nakon glasanja, predlozi zakona nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru“, kaže se u saopštenju.

Odbor je odlučio da nadležnom radnom tijelu – Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, dostavi mišljenje o predlogu dopuna Zakona o Prijestonici, koji su podnijeli isti poslanici, sa aspekta uticaja predloženih rješenja na Budžet države.

Prvi put video konferencija

U Skupštini Crne Gore danas su prvi put, posredstvom online video konferencije, održane sjednice odbora za ekonomiju, finansije i budžet i za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Navodi se da je, u okviru sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, na isti način uključen potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu, kao i dio članova Kolegijuma.

"Uvažavajući preporuke nadležnih institucija, Skupština Crne Gore će i u predstojećem periodu nastaviti sa radom na ovaj način, kako bi doprinijela zaštiti zdravlja svih građana Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su predstavnici medija bili u mogućnosti da prate rad radnih tijela iz Crvenog salona Skupštine Crne Gore.

Skupština Crne Gore prepoznata je u više relevantnih istraživanja kao najotvoreniji zakonodavni dom u regionu, a ovim načinom rada nastavlja da prati globalne trendove.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније