Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2013. 12:39 >> 12:35

PORUKA NADLEŽNIMA

Sindikat KAP-a: Reagujte ili preuzimamo fabriku

Sindikat Aluminijuma ostavio je rok od dvije sedmice Ministarstvu ekonomije i Inspekciji rada da reaguju na smanjivanje februarske plate radnicima, jer će u suprotnom, kako tvrde, preuzeti fabriku.

Stimulans neće biti isplaćen na februarske plate za nekoliko stotina radnika, što pojedinima predstavlja i do polovinu zarade.

Predsjednik Sindikata KAP-a, Rade Krivokapić, rekao je agenciji Mina da poslodavc posljednjom odlukom primorava sindikat na štrajk ne bi li napravio pritisak na Vladu i državu Crnu Goru.

“Ukoliko institucije ne reaguju, onda ćemo mi preuzeti ulogu crnogorske Vlade, jer ne smijemo zaboraviti da je Skupština prije više od godinu donijela odluku da se raskine ugovor sa ruskim vlasnikom”, precizirao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, ne smije se zaboraviti Kolektivni ugovor, koji kaže da ukoliko su radnici neuposleni ili prestane potreba za njima, poslodavac je obavezan da ih proglasi tehnološkim viškom i da im isplati otpremine koje se kreću od 20 pa do 50 hiljada eura.

Radnici su istakli da poslodavac planira da zakine februarske zarade ljudima koji su tokom većeg dijela mjeseca u potpunosti bili radno angažovani, ako ne u proizvodnji aluminijuma, onda na poslovima čišćenja ćelija i vađenja glinice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније