Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 10. 2013. 16:27 >> 16:27

SKUP U BEČU

Prvi krenuli u istraživanje nafte i gasa

Vlada Crne Gore je objavila tender za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa u crnogorskom podmorju, čime se naša država pozicionirala kao prva zemlja na Balkanu koja je krenula u takav projekat, rekao je ministar ekonomije Vladimir Kavarić predstavljajući energetske potencijale Crne Gore na "Bečkim ekonomskim razgovorima-upoznajte Crnu Goru".

Osim tendera za naftu i gas, ministar ekonomije je austrijskim privrednicima predstavio i projekte u oblasti hidropotencijala. Pored velikih projekata, ministar Kavarić se posebno osvrnuo na tender za davanje koncesija za male HE koji je u toku, i koji je otvoren do 18. novembra, što je posebno interesovalo austrijske investitore.

"Imamo veliko interesovanje investitora za takođe aktuelni projekat Drugog bloka TE Pljevlja, a rok za dostavljanje ponuda je 31. oktobar", naglasio je ministar Kavarić.

On je podsjetio da je Crna Gora otvorena za investiranje i u oblasti vjetroenergije, potencijala sunca.

"Posebnu aktraktivnost našoj državi za ulaganja u oblast energetike daje projekat interkonektivnog kabla sa Italijom, čime sve investicije u Crnoj Gori, ali i regionu, dobijaju pristup tržištu EU", naglasio je ministar Kavarić na "Bečkim ekonomskim razgovorima-upoznajte Crnu Goru".

Kao zone otvorene za ulaganje, kroz projekat biznis zona, na infrastrukturno opremljenom zemljištu, ministar Kavarić je naglasio biznis zone u Beranama, Kolašinu, Nikšiću, na Cetinju i u Ulcinju, uz olakšice kako na državnom tako i na lokalnom nivou.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović predvodi crnogorsku delegaciju na "Bečkim ekonomskim razgovorima-upoznajte Crnu Goru" koji se održavaju danas u Beču. U delegaciji su i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović,  guverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić i predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković.

Konferencija je organizovana u saradnji sa Bečkim ekonomskim forumom i ima za cilj da se austrijskim poslovnim i političkim krugovima prezentuje ekonomski trenutak Crne Gore, s akcentom na ekonomske i investicione potencijale.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније