Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 10. 2013. 13:45   >>  14:08

TOKOM SEPTEMBRA

Dug izmiruje oko 7.000 domaćinstava

Pravo da sa Elektroprivredom Crne Gore potpišu protokol protokol o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama u oktobru je steklo 20 hiljada potrošača, saopšteno je iz te kompanije.

U septembru je to pravo iskoristilo oko sedam hiljada od 25 hiljada domaćinstava koja su mogla da se priključe akciji podijelimo teret i potpišu protokol o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura.



"Pravo da potpišu povlašćeni protokol u oktobru imaju sva domaćinstva koja su platila svoj junski račun do 31. jula, julski do 31. avgusta i avgustovski do 30. septembra", naveli su iz EPCG.

Prilikom potpisivanja protokola potrebno je odmah uplatiti prvu ratu od 20 eura, na blagajni lokalne jedinice Snabdijevanja. Do 31. oktobra, mora se platiti septembarski račun, kako bi protokol bio validan. Na dan potpisivanja protokola, obustavlja se dalji obračun zatezne kamate na dug.

Uslijed velikog interesovanja domaćinstava koja iz nekog razloga nijesu ispunila uslove za priključenje akciji do sada, EPCG je omogućila svim domaćinstvima da se priključe akciji u oktobru, uz uslov da u oktobru imaju uplaćena kumulativno tri računa - junski, julski i avgustovski, bez obzira kada je bila uplata.

"To znači da se u oktobru mogu, na primjer, uplatiti sva tri računa odjednom, ili ako domaćinstvo ima uplaćen već jedan ili dva, potrebno je da se doplate preostali računi. Mehanizam potpisivanja protokola za ovu grupu potrošača je uspostavljen na način da prvo treba da obave neophodne uplate računa kako bi ispunile uslov kumulativa tri računa (jun, jul avgust) i dan nakon uplate posjete lokalne jedinice Snabdijevanja kako bi potpisali protokol i na blagajni i uplatili prvu ratu od 20 eura", objasnili su iz EPCG.

Takođe, da bi protokol bio validan, obaveza je i ove grupe potrošača da septembarski račun plate do 31. oktobra. Ukoliko potrošači kumulativnu uplatu ili razliku koja im nedostaje da se priključe akciji, obave 31. oktobra, samo i isključivo tim potrošačima će biti omogućeno da potpišu protokol 1. novembra, uz uplatu prve rate od 20 eura prilikom potpisivanja.

"Svi potrošači koji žele da potpišu protokol po povlašćenim uslovima a koji su prethodno imali potpisan protokol po standardnoj proceduri i redovno izmirivali svoje obaveze po protokolu (rata plus tekući račun) za jun, jul i avgust, to takođe mogu uraditi u oktobru, na način što se stari protokol raskida, a potpisuje novi", kazali su iz EPCG.

Takođe, svi potrošači koji su stekli uslov da se priključe akciji Podijelimo teret koji su u međuvremenu utuženi, ili im je stigla tužba za izmirenje duga, mogu potpisati protokol po povlašćenim uslovima. Nakon potpisivanja protokola tužba će biti povučena.

Ukoliko su neki potrošači isključeni ili će biti isključeni u toku oktobra, priključuju se tako što su u obavezi da uplate junski, julski i avgustovski račun i priključnu taksu, odnosno svi potrošači koji su isključeni u prethodnom periodu, stiču pravo da se priključe tako što će uplatiti tri računa prije isključena, kao i sve račune - paušal koji im je obračunat do oktobra.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније