Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 04. 2020. 16:55   >>  16:52

ZEKOVIĆ

Onemogućiti obračunavanje kamate u toku moratorijuma

Socijaldemokratska partija (SDP) će predložiti usvajanje posebnog zakona "lex-specijalisa" kojim bi bilo onemogućeno bankama da građanima i privredi u periodu moratorijuma otplate kredita obračunavaju kamatu, kazao je potpredsjednik te partije Bojan Zeković. Poziva Vladu, kako bi reagovali blagovremeno, da to učini odmah i, kako je kazao, zaštiti građane i privredu od ovakvog ponašanja banaka.

"Namjera banaka koje su prošle godine od ovih građana i privrede zaradile 50 miliona eura da u periodu krize uzmu još 20 miliona eura kamata od onih koji jedva preživljavaju ili im je u potpunosti zabranjen rad vidimo kao nevjerovatni bezobrazluk. Ovo pokazuje odsustvo ikakve mjere u trci za ekstra profitom, nepostojanje minimuma osjećaja za 'muku' u kojoj su se našli klijenti", navodi se u saopštenju Zekovića.

Ukoliko Vlada to ne učini, kako je kazao Zeković, na više puta ponovljenu inicijativu SDP-a a sada i javni poziv Privredne komore Crne Gore, poslanici SDP-a će već naredne nedjelje u skupštinsku proceduru predati zakon koji onemogućava ovakvo ponašanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније