Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 04. 2020. 14:33 >> 14:32

UPRAVA CARINA

Nastavljen rast naplate prihoda i u I kvartalu 2020.

Uprava carina je nastavila kontinuirani rast naplate prihoda i u I kvartalu 2020.godine. Kako su kazali, premašena je naplata ostvarena prethodne godine kao i plan naplate prihoda.

Kako je saopšteno iz PU, u periodu januar – mart 2020. godine naplaćeno je 164,6 miliona €, čime je ostvaren rast prihoda od 7,7% ili 11,7 miliona € više u odnosu na isti period prošle godine.

"U tom period je izvršen povraćaj sredstava u iznosu od 3 miliona €, i time ostvarena neto naplata od 161,5 miliona € što je za 5,8% više u odnosu na plan prihoda", navodi se u saopštenju.

Prema strukturi naplaćenih prihoda, kako su kazali, sve kategorije bilježe rast prihoda.

"Naplata PDV-a pri uvozu iznosila je 106,2 miliona €, što je za 3,8% više u odnosu na prošlu godinu. Po osnovu akcize naplaćeno je 51,9 miliona €, čime je ostvaren rast prihoda od 16,8%, uslijed značajnog rasta naplate akciza na duvan od 50,3%", navodi se u saopštenju.

U odnosu na plan, ukupna naplata akciza je, kako dodaju, veća za 13,2%.

"Ostvarena naplata po osnovu carine iznosila je 5,8 miliona €, što je više za 3,4%, dok je naplata poreza na kafu iznosila 512 hiljada € i veća je za 17,5%, ostali prihodi naplaćeni su u iznosu od 24 hiljade €. Ostvarena naplata prihoda u martu 2020. godine iznosila je 62,9 miliona €, čime je ostvaren rast prihoda od 5,3% ili 3,2 miliona € više u odnosu na isti period 2019.godine", saopšteno je iz PU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније